Dost ile Ye İç Alışveriş Etme Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince dost ile ye, iç fakat alışveriş etme atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir sahibi olacaksınız.

Hayatın pek çok güzelliğini paylaştığımız dostlarla alışverişe girilmemelidir. Dostlarla genellikle en neşeli anlarda bir araya gelip o anın tadını çıkarırız. Yani dostla yenilir, içilir ancak iş alışveriş yapmaya geldiğinde o zaman çıkarlar konuşur. Bu durumda herkesin gerçek yüzü ortaya çıkar. Kimin ne menfaati varsa, ona ters gelen bir şey olduğunda bunu dostuna bile çekinmeden söyleyebilir. Yani dost ile karşılıklı ticaret yapıldığında aranızda anlaşmazlık çıkma ihtimali vardır. Bu da yakınlığınızın, samimiyetinizin bitmesine yol açar.

Dostla yapılan bir alışverişte çıkarlar uyuşmadığından yenilen, içilen aynı sofradan tadılan keyifli anlar, bir anda yok olur. Dostluk buraya kadarmış dersiniz ve yollar ayrılır. Bu yüzden dostlarla alışveriş etmekten kaçınmak lazımdır. Ne gerek böyle anlaşmazlığa düşmeye, deyip onları sadece keyifli zaman geçirilecek insanlar olarak görmek gerekir. En yakın akrabalar arasında bile o kadar kan bağı olmasına karşın alışveriş durumunda kavgalar çıktığını görüyoruz. Bu kavgalı ilişki dostlar için de geçerlidir. Dost ve akrabalarla güzel zamanlar geçirilir ama konu alışverişe gelince durum tersine döner. İşte bu alacak verecek meseli dostluğu da bitirir, akraba ilişkisini de keser.

Sonuç olarak dostlarımızla, akrabalarımızla alışveriş etmemeliyiz. Bugüne kadar birçok keyifli günler geçirdiğimiz bu kişilerle olan iyi ilişkilerin devamlılığı adına onlarla alışverişi istisna bir konu olarak görmeliyiz. Alışveriş yapmak istediğimizde çoğunlukla yabancılarla yapmalıyız. Bir araba, ev ya da başka bir şey alıp satma durumu varsa bunu başkalarıyla yapmak çok daha doğrudur Böylece dostlarla aramız açılmamış olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski