Bu yazıyı inceleyerek yanlış bildiğin yolda herkesle yürüyeceğine doğru bildiğin yolda tek başına yürü sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak duruma geleceksiniz.
İnsanlar aynı şeyin doğru olduğuna inanıp birleşebilirler. Bundan sonra o yolda hep birlikte el ele vererek yürürler. Fakat bu yanlışsa biz de o yolun yanlış doluğunu düşünüyorsak çoğunluğa uymak zorunda değiliz. Biz neyi daha doğru görüyorsak o yolda tek başımıza bile olsak yürümeliyiz. İlla bir sürü insan yanımızda olacak diye düşünmemeliyiz. Yanlış olup da peşinden milyonları sürükleyen bir şeyin ardından gitmek bana pek mantıklı gelmiyor.
Mesela büyük şehirlerde bazı konularda kitleler bir araya geliyor. Savundukları düşünce uğruna eylem yapıyorlar. Binlerce insan aynı paydada buluşup tek yürek oluyor. Fakat onların düşüncesi bizim için yanlışsa bu kalabalığa ortak olmamalıyız. Hatta tam karşıt bir şeyi savunuyorsak bizim için doğru olan odur. Kimsenin desteğine gerek kalmaksızın kendi doğrularımızın peşinden gitmeliyiz. Yani toplumun büyük çoğunluğu bu yolu seçtiyse demek ki doğru olan budur diye düşünemeyiz. Belki o yol yanlıştır fakat kimse bunu görmek istemiyordur.
Sonuç olarak herkesle doğrularımız aynı olmuyor. İnsanların yaşam biçimi, hayat felsefesi, inanışları sahip oldukları bakış açısı doğru veya yanlış bildiğimiz şeyleri belirleyici bir etkendir. Birine göre doğru olan, başkasına göre yanlış görülebilir. Bu tutum farklılığının nedeni düşünce tarzıdır. Bu yüzden biz de yanlış bildiğimiz yoldan bir an önce ayrılıp doğru bildiğimiz yolda tek halimize bile olsak yürümeliyiz.
Tags:
Kompozisyonlar