Mal kaybeden bir şey kaybetmemiştir, onurunu kaybeden çok şey kaybetmiştir, cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir ile ilgili kompozisyon yazınız.

Bu bölümü incelediğinizde "Mal kaybeden bir şey kaybetmemiştir. Onurunu kaybeden çok şey kaybetmiştir. Cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir. (Goethe)" sözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Mal kaybedince bir şey olmaz. Çünkü yerine yenisi gelir. Onurunu kaybeden de toplumdaki itibarını kaybetmiş olur. Kıyıda köşede yine yaşamaya devam eder. Fakat cesaret kaybedilince her şey elimizden gider. Çünkü cesaret maldan, da onurdan üstündür.

Derece bakımından ele alırsak mal cansız bir şeydir. Onu kaybettiğimizde yenisini alırız veya başka bir mal ile bu eksiğimizi bir şekilde karşılarız. Onuru kaybetmek insanlar için çok ağır yaralar açar. Çünkü onurun elden gitmesi rencide edici bir durumdur. Bunun maliyeti de vereceği üzüntü de bir hali fazla olur. Onur biraz daha önemli bir şeydir. Yani onurunu kaybeden çok şey kaybetmiş olur. İnsan ilişkileri bundan dolayı ciddi anlamda yara alır. Onu toparlamak, eski haline çevirmek çok zordur.

Cesaret söz konusu olduğunda o bizim adeta her şeyimizdir. Bütün varlığımız ortaya koymamızı, birçok şey başarmamızı sağlayan, hayatta kalmak demek olan tek şey cesarettir. Dolayısıyla neyi kaybedersek kaybedelim bunların bir telafisi olacaktır ama kaybedilen cesaretse işe onun telafisi mümkün olma. O zaman insan her şeyini yitirmiş sayılır.

Kısacası sahip olmamız gereken en önemli şey cesarettir. Cesaretimizi hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Onun yokluğu her şeyimizi elimizden alır. O zaman bu hayatta etkisiz eleman olarak hiç.bir şey yapamayız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski