Kurtuluş Savaşı'nda Türk kadınının fedakarlıklarını ve sorumluluklarını anlatan bir konuşma yapınız.

Bu yazımızda görsellerden ve Mustafa Kemal'in Kağnısı şiirinden yola çıkarak Kurtuluş Savaşı'nda Türk kadınının fedakarlıklarını ve sorumluluklarını anlatan bir konuşma yapınız, hakkında kısa olarak bir konuşma metni yazacağız.

Türk kadını Kurtuluş Savaşı'nda da her zamanki fedakarlığını göstermiştir. Onların cepheye mermi taşıması, yaralı askerlerimiz ile ilgilenmesi, onlara çorba pişirmeleri, ordunun yemek ihtiyacını karşılaması ne kadar fedakar olduklarını gösterir. Bununla yetinmeyip bazı kadınlarımız cephede savaşa bile katılarak kahraman olmuşlardır. Üstelik o zamanlar at yok, araba yok. Kağnılar da çok yavaş ilerliyor. Hava şartları da soğuk olunca çektikleri zorluğun derecesi de ortaya çıkıyor.

Onların vatanın kurtuluşunda büyük emeği vardır. Askerimizin, milletimizin ardından ettiği dualar bile dikkat çekicidir. Kurtuluş Savaşı'nda ordumuzun en büyük destekçisi olan Türk kadını yemek pişirme, battaniye, yorgan gibi askerin üzerine örtüneceği eşyaları taşıma, kağnılar eşliğinde bin bir zorlukla cephanelik taşıma, bu sırada bebeğiyle ilgilenme gibi sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmiştir. Bu sırada şehit olan kadınlarımız da vardır.

Kısacası Kurtuluş Savaşında askerimiz cephede savaşırken Türk kadını boş durmamış, üzerine düşeni en iyi şekilde yapmıştır. Onlardan bazıları düşmanla çarpışmış orduya komutanlık bile etmiştir. Analarımızın, ninelerimizin yaptığı bu fedakarlıkları hiç unutmamalıyız. onların askerimize verdiği destek çok güçlüdür. Hepsini minnetle anıyorum. Konuşma menim bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski