Yetişkinler Çocukları Adına Karar Vermelidir ile İlgili Münazara

Bu yazımızda “Yetişkinler çocukları adına karar vermelidir ile ilgili münazara” konusundan kısaca söz edeceğiz.

Bana göre yetişkinler çocukları adına karar vermelidir. Çünkü çocuklar daha küçük olduğu için yetişkinlerin tecrübelerine, verecekleri kararlara muhtaçtır. Bu yüzden yetişkinler çocuğun iyiliği ve geleceği için, hata yapmaması için bazen kararlar verebilir. Burada çocuğun hayatına karışmak değildir mesele. Gerçek mesele çocuğu yanlış bir karar vermekten kurtarmaktır.

Örneğin çocuklar arkadaş seçiminde kendileri karar vermek isterler. Ancak arkadaş dediği kişi iyi mi, kötü mü bunun kararını vermek onun için zordur. Bu noktada devreye ailelerin girmesi gerekebilir. Başka bir örnek vermek gerekirse, çocuk geleceği hakkında elbette kendi kararında ısrar edecektir, kimsenin kendisine karışmasından hoşlanmayacaktır. Ancak aileler yani yetişkinler çocuğa değer verdiği için onların zorlandığı anlarda yardım etmelidir. Bir konu hakkında yaşı küçük olan çocuk iyi düşünemeyebilir. Ne karar vereceğini bilemez, bocalar. O zaman devreye yetişkinler girmelidir. Ben de çocuğum. Bazen herhangi bir konuda nasıl kara vereceğimi bilemiyorum. Hemen anne ve babama danışma ihtiyacı hissediyorum. Çünkü benim her şeye aklım ermiyor.

Yetişkin olarak anne ve babamın karar vermelerini uygun buluyorum. Onlar benden daha çok şey biliyor. Benim bazı konulara aklım yetmiyor. Bundan dolayı nasıl karar alacağımı bilemiyorum. Dolayısıyla ebeveynlerimizin karar vermesi benim için daha doğru olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski