Hekimden sorma çekenden sor ne demek?

Soru: Hekimden sorma çekenden sor atasözünün anlamı ne demek? Kompozisyon metni olarak kısaca yazınız.

Bir hastanın neler çektiğini ancak o hasta bilir. Bunu hekim anlayamaz. Çünkü ağrılar, sızılar hastanın vücudunda orta çıkar. Hekim yalnızca hastalığı teşhis eder ve onu tedavi etmek için verilmesi gereken ilaçları reçeteye yazar. Hastanın tam olarak ne çektiğini ise en iyi kendisi bilir.

Biz insanlar başkasının neler yaşadığını, içinde neler hissettiğini dışarıdan anlayamayız. Bir şey acı veriyorsa onu yaşayandan daha iyi kimse bilemez. Bu kişi hekim bile olsa. O yüzden kötü bir hastalığa yakalanan birin,n çektiği dayanılmaz acıları ondan başkası hissedemez. Örneğin bir araç kaza yaptığında içindeki yolcular sıkışıyor. Ayağı veya başka bir yeri arabanın içinde eziliyor, sıkışmadan dolayı çok büyü
k acı çekiyor. Onu hastaneye kaldırıp hekimin karşısına çıkarsanız hekim onun hissettiği derin acıyı hissedemez. Sadece onu iyileştirmek ve ona iyi gelecek tedaviyi yapar. Ağrı, sızı veya acıyı hissetmek hekimin yapabileceği bir şey değildir. Kim ne çekiyorsa onun yaşadığı sıkıntıyı bir tek o bilir. Hekimi,n görevi bir bakıma ağırları dindirmek ve hastalıkları tedavi etmektir.

Kısacası acı çeken ne kadar çok zor bir durumda olsa bile onun çektiği acıyı bakası hiçbir şekilde anlayamaz. Bu herkes için geçerlidir. İster bir kaza, hastalık olsun, ister başka olumsuz bir şey olsun, onun yol açtığı acıyı çekenden başkası bilemez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski