Yapay Zeka ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı incelediğinizde yapay zeka ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Yapay zeka insan zekasını taklit ederek makineler tarafından kullanılan bir zeka türüdür. Bu zeka çeşidi kendisini geliştirebilen ve yenileme özelliğine sahip olan bir niteliktedir. Yapay zeka insan ve hayvan zekasının aksine makineler tarafından geliştirildiği için her şeyi taklit edebilme yeteneğine sahiptir. Günümüzde sanal alemde çokça kullanılan yapay zeka bundan sonraki yıllarda hayatın her alanına daha çok yerleşecektir.

Örneğin siber güvenlikten savunma sanayisine, sanal ortamlarda oynanan oyunlardan insanların hizmetine sunulan sanal hizmetlere kadar pek çok alanda yapay zeka sıkılıkla kullanılmaktadır. Bu demek oluyor ki insanın yapacağı görevleri adına yapay zeka denilen sistemler ve makineler yerine getirmektedir. Böylece insan fazla uğraşmadan birçok şeyi halletme imkanına sahip olmuştur. Kendi kendine giden arabalar, dil çevirileri, navigasyon sistemleri gibi örnekler yapay zekanın kullanıldığı alanlar için iyi birer örnek olur. Yapay zeka olmasa insan beynini, zekasını daha çok çalıştırma gereği duyar. Yapması gereken birçok iş ortaya çıkar. Oysa şimdi bu görevleri yapay zeka denilen sistem yaptığı için insanların yapacağı pek de bir şey kalmıyor.

Sonuç olarak yapay zekanın kullanıldığı yerlere baktığımızda hep insanlar için bir kolaylaştırıcı yönü olduğunu görürüz. O yüzden teknoloji alanında yapılan her atılım aslında hayatı insana kolay kılmayı amaçlamaktadır. İş gücünün azaltılmasıyla insanlar için yoruculuk denen bir şey pek de kalmıyor. Yapay zeka hayatımıza girdiğinden beri her şey saniyeler içinde kolaylıkla yapılabiliyor. Bu da insanoğlu işçin bulunmaz bir nimettir denebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski