Organ Bağışı ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda organ bağışı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

İnsanlar henüz hayattayken bazı organlarını öldükten sonra gereken hastaların tedavisinden kullanılmak üzere nakil ediyor. Buna organ bağışı demektedir. Orga bağışıyla aslında çok önemli bir insanlık vazifesi yerine getiriliyor. Mesela bazı hastalar böbrek nakli, kalp, karaciğer nakliyle hayata döndürülüyor. Bu organlar bağışlanmasaydı belki de tedavi olamayıp hayata veda edeceklerdi. Bu anlamda organ bağışı hayat kurtaran, yepyeni umutlarla hayata yeniden başlayanların hikayesini akıllara getirmektedir.

Bizler ölüp gittikten sonra bedenimiz toprakta çürüyecektir. Organ bağışı yapmak konusundan ön ayak olmamız gerekir. Çünkü bağışladığımız bir organlar kim bilir nice canlar hayata tutunacak. Nice yüzlerde güler açacak. Nice çocukların geleceğine ışık olacağız. O yüzden öncelikle biz organ nakli gönüllüsü olarak çevremize örnek olmalıyız. Gereken hastalar için organ bulunmadığını düşünüce onun yakınlarının çektiği acıyı hissedebiliyorum. Her şeyden önce o hasta iyileşmiş olacak. Bunun ne kadar güzel bir duygu olduğunu anlayabiliyor musunuz?

Sonuç olarak bizim için hayatın son bulması başkaları adına bir fayda sağlamalıdır. Bunu organ bağışında bulunarak yapabiliriz. Çeşitli hastalıkların tedavisinde organ naklinin hayati önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Bu konuda hem kendimiz organ bağışlamalı, hem de çevremizdekileri organ bağışı yapmaya teşvik etmeliyiz. Böylece dünyadan çekip gitsek de ardımızda insanlığımızı bırakmış oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski