Gurur ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda gurur ile ilgili kompozisyon metnini örnek olacak biçimde hazırlamaya çalıştık.

Gerçekleşen yüz güldürücü veya olumlu bir gelişme için insanların iftihar etme duygusuna gurur denir. Bu olumlu gelişme kazanılan bir sınav, başlanan bir iş veya daha pek çok şey olabilir. İnsanlar hoşlarına gidecek bir şey olduğunda gurur duyar.

Bazı kişiler gurur konusunda son derece mütevazı davranırken bazıları da gururu büyüklenme gibi bir hataya kapılarak gösterir. Oysa kazanılan başarılar karşısında gurur duymalıyız fakat bu başkalarını küçük görme biçiminde cereyan etmemelidir. Çok çalışırız, bir şeyleri hak ederiz, bunun sonunda başarının haklı gururunu yaşarız lakin ipin ucunu başka yerlere kaçırmamalıyız. Gurur konusuna örnek verecek olursak çocuğu okuyan ve güzle yerlere gelen ebeveynler onlarla gurur duyar. Kimileri de elde edilen başarı için kendisiyle gurur duyar. İnsan ilişkilerinde de bazı kişiler yaşanan olayı gurur meselesi yapabilir. Bu da ilişkinin gidişatını olumsuz yönde etkiler. Ne olursa olsun gururumuzu korumalıyız ancak olayı başka yöne çekmenin de yanlış bir tavır olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

Sonuç olarak kibre kapılmadan, kendimizi üstün görme gibi yanlış bir tavır takınmadan hak ederek elde ettiğimiz başarılar bizim için gururdur. Bunlar karşısında ölçüyü aşmadan sevinmek son derece insani bir duygu halidir. Herkes bir şeyler kazanınca doğal olarak bununla gurur duymayı ister. Haklarıdır çünkü. Zaten gurur duyulacak bir şey yapmak insanlar için çok önemli bir başarıdır. Bu yüzden biz de birçok şeyi başarmak için kolları sıvamalı ve çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski