Aile içi dayanışma nasıl olmalıdır? Açıklayınız.

İlgilenenler için bu yazımızda "Aile içi dayanışma nasıl olmalıdır? Açıklayınız." konusuna kısaca açıklık getireceğiz.

Dayanışmanın en sağlam olduğu yer dendiği zaman akla ilk olarak aile gelmektedir. Aile kendi içinde mikro anlamda bir dayanışmaya sahiptir. Bu kapsamda aile bireyleri her zaman birbirine destek olur. Kendi içlerinde yaşadıkları anlaşmazlığı dışarıya vurmazlar. Aynı aile içinde yaşayan herkes gerek hayata atılma gerek sorunları çözme noktasında hep bir dayanışma halindedir.

Aile içi dayanışma bana göre sıkı bir güven çerçevesinde olmalıdır. Kendi aralarında sorun yaşamış olsalar bile bunu toplum içinde belli etmemelidirler. Birisi neye ihtiyaç duyarsa diğer aile bireyleri bunun arkasında durmalı ve ona gereken desteği koşulsuzca vermelidir. Ana, baba, kardeşler, abi ve ablalardan oluşan bir bütün olan ailedeki dayanışma da bütüncül bir yaklaşımda olmalıdır. Dayanışmanın anlamının bir güçlüğü aşmak için ilgili kişilerin bir araya gelmesi ve birleşmesi olduğuna göre aile içi dayanışmada da aynı bütünlük sağlanmalıdır. Mesela baba işini kaybetse, üzülür. Evdeki herkes ona destek olmalıdır. Bir çocuk ödev yaparken sorun yaşıyorsa evdekiler ona destek olmalıdır. Anneler ev işini yaparken bütün ev halkı kalkıp işin bir ucundan tutmalıdır. Bunlar aile için dayanışmaya verilecek örneklerden bazılarıdır.

Kısacası aileyi oluşturan bütün unsurlar evde veya dış dünyada birbirinin yanında olduklarını davranışlarıyla belli etmelidir. Anlaşmazlık yaşasalar dahi dışarıdan gelenlere karşı mutlu bir tablo çizmeli, iyi geçiniyormuş izlenimi vermelidirler. Aile olmak bunu gerektirir. Zaten bir aileyi ayakta tutan en büyük güç de aralarındaki bu dayanışmadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski