Neden Yüksek Lisans Yapmak İstiyorsun Kompozisyon Örneği

Yüksek lisans yapmayı düşünen ve yüksek lisansa başvuranlara fikir olması adına  bu sayfada neden yüksek lisans yapmak istiyorsun kompozisyon örneği kısaca ele alınmıştır.

Yüksek lisans yapmak için çeşitli sebepler vardır. Lisans öğrenimini tamamlayan veya mesleğini devam ettiren insanlar için yüksek lisans yapmak başlı başına daha ilerisi için bir ışık tutmaktadır. Bazı insanlar akademik kariyer düşündüğü için yüksek lisans yapar. Bazıları da mesleki anlamda kendini daha çok geliştirmeyi düşünür. Günümüzde uzmanlık sınavları da söz konusu olduğu için bu sınavdan muaf olmak için de yapılabilir. Bir de maaşa artı yönde bir katkısı olduğu için yüksek lisans yapanlar vardır.

Herkes kendi geleceğini düşündüğü için lisansüstü eğitim almayı bir fırsat olarak görmektedir. Bu kapsamda bence herkes son derece haklıdır. Ben de yüksek lisansa başvuru yaptım çünkü mesleki anlamda kendimi geliştirmek, yenilikçi uygulamaları öğrenmek, araştırma, problem bulma ve yeni şeyler üretme noktasında bana birçok açıdan fayda sağlayacağını düşünüyorum. Niyet mektubu olarak böyle bir kompozisyon henüz benden istenmedi. Bu yazdıklarım prosedüre uygun mu bilmiyorum ama ben olsam samimi bir şekilde böyle yazardım.

Son olarak yüksek lisans başlı başına yapan kişilere çok sayıda avantaj sağlar. Her şeyden önce bilimin, tekniğin son hızla geliştiği bu bilgi çağında olduğumuz için yüksek lisans yapmak artık bir şart haline gelmiştir. Nasıl ki bu devirde hereksin altında araba olması gerekiyorsa eğitim anlamında da yüksek lisans yananların sayısının giderek artması da doğal bir ihtiyaç haline dönüşmüştür. En azından ben böyle düşünüyorum. Yüksek lisans yapmak isteyenlere de bu fırsatların tanınması gerektiğini belirtmek isterim. Kim yüksek lisans yapmak istiyorsa bence çok iyi yapıyor ve bunun  getirisini ilerleyen süreçte mutlaka göreceklerine inanıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski