Çevrenizdeki insanlarla olumlu iletişim kurmak için nelere dikkat ediyorsunuz?

Soru: Çevrenizdeki insanlarla olumlu iletişim kurmak için nelere dikkat ediyorsunuz?

Açık konuşmak gerekirse ben çevreme iletişim konusunda hep iyi niyetli yaklaşmaya dikkat eden biriyim. Kimseyi değersizleştirecek bir tutum sergilemekten kaçınırım. Genelde insanlarla iyi ilişkileri kuran bir tarafım var. Böyle olması sebebiyle ilişkilerim de iyidir. Bu konuda dikkat ettiğim şeylerin başında selamlaşmak var. Çünkü iletişimin ilk basamağı karşımızdaki kişiye selam vermek ve ona güler yüz göstermektir.

Kimsenin arkasından konuşmam. Birisi karşımda konuşurken onun yüzüne bakarak dikkatle dinlerim. Hani bazıları siz konuşurken gözünüz başka taraf kaçırıyor, yüzünü çeviriyor ya, işte ben iletişim açısından olumsuz olan bu tür şeyleri yapmamaya dikkat ediyorum. Eğer karşıdakini dikkatle dinliyorsam bu ona değer verdiğim gösteren bir tavırdır diye düşünüyorum. Birisi size soğuk bir bakışla baksa onunla iletişim kurmanın zor olduğunu anlarsınız değil mi? Bu nedenle iletişim için önce yüzümüzde olumlu bir ifade olmalıdır. Ben de nereye, hangi kuruma gidersem gideyim önce gülümsüyorum.

Kısacası çevremdeki insanlarla iletişim kurmak için biraz gülümserim, saygılı ve kibar konuşurum. Kaba ve lüzumsuz laflardan kaçınırım. Sözlerimi düşünerek söylerim. Haddimi aşabilecek şekilde kendimiz büyük gösterecek söz ve davranışlardan olabildiğince kaçınırım. İnsanlarla uyumlu olmaya, onları anlamaya çalışırım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski