Mal Canın Yongasıdır Kompozisyon

Bu yazımızda mal canın yongasıdır ile ilgili kompozisyon örneğini kısaca ele alacağız.

İnsanın canı ne kadar kıymetliyse malı da o kadar kıymetlidir. Hatta mal, canın bir parçası olarak kabul görür. Bu yüzden mala gelen herhangi bir zarar malı sahibini doğrudan üzer. Hani bir otomobil sahibi araç sürerken buzlu yolda hakimiyeti kaybedip de bir yere çarpsa arabası zarar görecektir. Doğal olarak buna istinaden o kişi çok üzülecektir.

Malımız bizim için canımız kadar değerlidir. Onun başına gelebilecek em ufak bir kaza veya hasar canımızdan bir parça kopup gitmiş gibi hissettirir bize. Bundan dolayı malımıza gözüz gibi bakmak gerekiyor. Bazen üstüne titremek lazımdır. Aman boş ver diyerek malımızı kıymetsiz bir şeymiş gibi düşünemeyiz. Örneğin köyde yaşayanlar hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Ekin zamanı buğdayını hasat eden çiftçi, hayvanlarına yem olarak saman yaptırıyor. Olur da bir yangın çıkıp bu samanlara, ahırlar yandığında o çiftçinin yüreğinden bir parça kopmuş gibi oluyor. Bu durum bizim için belki bir şey ifade etmez ama onun için çok üzücü etkileri olan malının elden gitmesi demektir.

Kısaca toparlayacak olursak mal canın yongasıdır demek mal, canımızdan bir parçadır. Onun karşılaşacağı bir zarar veya göreceği bir hasar insanı derinden etkiler. İster bir eşya olsun ister bir araç olsun mal dediğimiz şey hayatımızı kolaylaştıran canımız gibi bir kıymeti olan şeylerdir. İşte bu nedenle malımızı iyi kullanmalı, onun bakımını gereği gibi yapmalı ve olabilecek kazalara karşı son derece dikkatli davranmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski