Aş Taşınca Kepçeye Paha Olmaz Kompozisyon

Bugünkü yazımızda aş taşınca kepçeye paha olmaz atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon üzerinde duracağız.

Hayatta önem vermediğimiz birçok eşya, ürün veya şey vardır. Bunlar öyle zamanlar gelir ki başımız sıkıştığında çok işe yarayabilir. Yani o önemsiz gördüğümüz her ne ise bizi sıkışık durumdan kurtaracak şekilde önem kazanır.

Örneğin bir markette alışveriş yaptığımızı düşünelim. Evimiz için gereken her şeyi aldık. Sepetimizi ihtiyacımız doğrultusunda doldurduk. Sıra kasaya gidip tutarı ödemeye geldi. Kasiyer bütün aldıklarımızı hesap etti. Karşımıza bir fiyat çıkardı. Bizdeki para da miktar olarak 5 kuruş eksik çıktı. Böyle bir durumda beş kuruşun aslında ne kadar gerekli olduğunu anlarız.

Normalde evdeyken beş kuruşun yüzüne bile bakmayız değil mi? Çünkü o kadarcık bir para hiçbir şey ifade etmez. Biz de onu para yerine dahi koymayız. Oysa sıkışık bir anda onun ne denli önemli olduğunu fark ederiz.

İşte aş taşınca kepçeye paha olmaz atasözünün anlatmak istediği anlam tam olarak böyle bir şeydir. Gerekmediği anlarda bize önemsiz görülen her şey en lazım olan sıkışık anlarımızda kıymete biner. Ona göre elimizde olan şeylerin yeniden bir değerlendirmesini yapsak hiç de fena olmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski