Bir Ulus, Sımsıkı Birbirine Bağlı Olmayı Bildikçe Yeryüzünde Onu Dağıtabilecek Bir Güç Düşünülemez Kompozisyon

Bu bölümü incelemeyi tamamladığınızda bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez sözünün anlamı ile ilgili kısa bir kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

Bir ulusun birbirine sımsıkı bağlı olması yeryüzünde onun en güçlü özelliğe sahip olması demektir. Bu anlamda ulus birbirine kenetlendikçe onu dağıtabilecek başka bir güç düşünülemez. O yüzden millet olarak birbirimize kenetlenmek gerekiyor.

Sıkı sıkıya birbirine bağlı olmak en küçük topluluğu bile dağıtılamaz, yenilemez bir noktaya taşır. Çünkü birlik güç anlamına gelir. Birliğe önem veren ulusların kuvveti de çok sağlam bir biçimdedir. Bu anlamda bir milletin her türlü farklılığa rağmen bir olmayı başarması onun tarihsel süreçte devamlılığını sağlayan en güçlü etkendir. Tarihi konulara baktığımızda asırlarca yaşayan ulusların bu başarısının temelinde birlik olma duygusunun yattığını görebiliriz. Bunun için fitne tohumlarının ulusumuzun içinde yeri asla yoktur. Görüşlerimiz, dilimiz, dinimiz farklı bile olsa Türk milleti ortak paydasında hepimiz el ele vermeliyiz. Birbirimizin kuyusunu kazmadan her anlamda ulusumuzun varlığını bütünleştirmeliyiz. Çünkü ulusal konular hepimizin meselesidir. Ulusal çıkarlarımız için de birbirimize sımsıkı bağlı olmak hepimiz için büyük bir vazifedir.

Son olarak tarihimizi araştırmalı, okumalı ve ulusumuzun geçmişte nice zorlukların üstesinden birbirine sımsıkı bağlı olarak geldiğini bizzat görmeliyiz. Atatürk gibi örnek bir lider vatanımızın kurtuluşundaki çareyi böyle gördüğü için halkımızı tek çatı altında birleştirmiş ve hep beraber yurdumuz üzerinde kötü emelleri olan düşmanlara karşı dayanıklı kalmışız, yıkılmamışız milletimizin geleceği işte bu güçle şekillenmiştir.

1 Yorumlar

  1. Çok iyi olmuş gerçekten yazanın eline sağlık bu sözle ilgili kompozisyon ödevim vardı, burdan bakarak yaptım. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski