Başarılı İnsanlar Ara Vermeden Mücadele Edenlerdir Kompozisyon

Başarılı insanlar ara vermeden mücadele edenlerdir sözünden ne anlıyorsunuz? Bu sözün anlamıyla ilgili kompozisyon yazınız.

Mücadeleye ara vermek demek bu zamana kadar getirdiğiniz her şeyi kaldırıp bir anda çöpe atmak demektir. Dolayısıyla bir insanı başarılı kılan mücadeleye ara vermeden tam teşekküllü şekilde çalışmasıdır.

Başarılı olma konusunda herkes isteklidir aslına bakarsanız. Ancak kimileri işini ciddiye almamayı tercih ediyor. O kadar çalışmak, zorluklarla mücadele etmek onlara zor geliyor. Bununla mı uğraşacağım deyi,p her şey olacağına varır diyerek hevesini yitiyor. Gerçek olan şu ki, hiçbir başarı kolay kazanılmaz. Hepsi için de bazı bedeller ödeniyor. Bu bedelleri ödemeyi göze alanlar mücadelesine sonuna kadar devam ediyor ve başarıyı anasının a sütü gibi helal yoldan hak ediyor.

Mücadeleye ara verirsek ne olur? Gelin şimdi de bunun üzerine tahmin yürütelim. Her şeyden önce çalışmaya olan isteğimiz azalır. İnsan bir şeye çalışırken ona ısınmış olur. Mücadeleden vazgeçen biri ise çalışmaktan soğuyacaktır. Bu soğumanın etkisiyle gittikçe başarıdan uzaklaşacaktır.

Sonuç olarak bir şeyi başarmak içi,n mücadele noktasında kararlığımız göstermeliyiz. Bunu da çalışmalarımız ara vermeden yaparız. Düzenli bir şekilde çalışıp, karşılaştığımız sıkıntılarla mücadele edersek o zaman olmak istediğimiz yerde oluruz. İşte bizi başarılı insan yapan özellik de aslında bu mücadelemizi sonuna kadar sürdürmektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski