Yemek İçmek Bedenin Okumak da Beynin Gıdasıdır Kompozisyon

Soru: Yemek içmek bedenin okumak da beynin gıdasıdır sözünün anlamı ne demek? Bu konuda yazdığımız kompozisyon örneğine bakabilirsiniz.

Bir bedeni ayakta tutan yemek ve içmek ihtiyacını karşıladığımız besinlerdir. Yani su, yoğurt, ayran, meyve sebzeler, pişirdiğimiz yemekler bunların hepsi bedenimiz için çok gerekli olan temel gıdalardır. Yeteri kadar gıda alamayan bir beden zayıf ve güçsüz düşer. Böyle olmaması için temel gıdaları dengeli bir şekilde almalıyız.

Beynimizin gelişimi ve sağlıklı bir akla sahip olmak için de okumalıyız. Okuyan insanın beyni zehir gibi çalışır. Çünkü okumak beyin için bir gıdadır. Bu gıdadan mahrum kalan beyin gerektiği gibi işleyemez. Dolayısıyla beynimizi geliştirmek için bol bol okumaktan başka çaremiz yoktur. Ne bulursak okumalıyız derim ama özellikle de bize yararlı olacak, düşünme becerimize katkı sağlayacağını bildiğimiz seçkin kitapları okursak çok daha iyi olur. Okumakla yorum gücümüz ileri bir seviyeye ulaşır. Gerçekleri daha iyi yorumlayabilir, etkili değerlendirmeler yapabiliriz.

Sonuç olarak etkili düşünme ve akıl yürütme becerisinin temel gıdası okumaktır. Bu yüzden okumaktan geri kalmamalıyız. Bedenin gereken gıdayı almayınca halsiz düşmesi gibi okumayan bir beyin de körelmeye mahkumdur. İnsanın aklını kullanması çok önemlidir. Çünkü hayat devam ederken bazı konularda sağlıklı düşünmek, mantıklı kararlar verebilmek, olayları doğru bir şekilde analiz etmek gerekiyor. Bunu da her açıdan çalışan ve işleyen bir beyinle gerçekleştirebiliriz. İşte bu gibi sebeplerden dolayı çok okumalıyız ki beynimiz ihtiyacı olan gıdayı alsın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski