Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisidir Kompozisyon

Bu yazımızda değişmeyen tek şey değişimin kendisidir sözünden ne anlıyorsunuz sorusunu kompozisyon metni olarak kısaca açıklayacağız.

Her şey değişir, insanlar değişir, düşünceler, bakış açıları değişir. Hatta yıllar sonra gidip bir ziyarette bulunduğunuzda, doğup büyüdüğünüz oturduğunuz mahallenin bile değiştiğini görürsünüz. Dolayısıyla hiçbir şey sabit bir şekilde yerinde kalmıyor. Bir insan da eski haliyle aynı kalmıyor. Bu değişim sürekli her şeyde gözleniyor. Çağın getirdiği yenilikleri, teknolojik ilerlemeler, yeni fikirler, keşifler hayatımızdaki her şeyde belirgin değişiklikler meydana getiriyor.

Örnek verecek olursak mezun olduğunuz bir okula uzun zaman sonra gittiğinizde hiçbir şeyin aynı olmadığını, birtakım değişiklikler olduğunu hemen ilk andan itibaren fark edersiniz. Bir sürü hocanız gitmiş, okula yeni hocalar, yeni öğrenciler ve yepyeni bir düzen gelmiş olur. Aynı şekilde çocukluğunuzda mahallenizde oynadığınız sokaklar, park alanlarına çok uzun bir aradan sonra şöyle bir gidip baksanız hiçbir şeyin yerinde durmadığını, oralara başka şeyler yapıldığını, farklı komşular geldiğini anlarsınız. Derin bir iç çekip değişimin hayata ne kadar etki ettiğini gözlemlersiniz. Sonra da değişmeyen bir şey yok, her şey zamanla değişime uğruyor dersiniz.

Sonuç olarak değişim dinamik bir süreç demektir. Burada değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi aklınıza ne gelirse her konuda bir değişim yaşanıyor, ama bu değişim denen olgu hep aynıdır. Bir tek o değişmiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski