Misafir On Kısmetle Gelir Birini Yer Dokuzunu Bırakır Kompozisyon

Bu yazımızda örnek almanız için misafir on kısmetle gelir birini yer dokuzunu bırakır kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Geleneklerimizden bildiğimiz bir anlayış vardır. Bu da misafir on kısmetle gelir, birini yer, dokuzunu bırakır düşüncesidir. Yani bizim atalarımız misafirin geldiği eve kısmetini da getirdiğini vurgulamaktadır. Biz de millet olarak misafirlik konusuna önem veririz.

Pek farkında olmasak bile misafir olan bir yerde sofralarda bolluk hakimdir. Böyle bir yerde yemekler bol ve çeşitlidir. Bir sürü yemek olur, Hatta yemeğin çokluğu artmasına nende olmaktadır. Belki de bu bolluk misafirin yanında kısmetini de getirmesiyle ilgilidir. Ev sahipleri olarak elbette hazırlıkları biz yaparız, ama misafir olmayan günler göre soframızda her türden yemek yer alır. Bu kadar çok ziyafeti bir arada görmek misafirin getirdiği kısmetle açıklanabilir. Demek ki somut olarak bir farkında olmuyoruz ama misafirimiz varsa evimize bir bereket geliyor. Yiyecek ve içeceklerin bolluğundan anlayabiliriz.

Birçok ev sahibinden misafir gelecek olduğunda aman bu da nereden çıktı diye şikayet belirten ifadeler duyarız. Oysa misafir kısmetiyle birlikte geliyor. Burada aslında ev sahipleri konuk ağırlayacağı için bir kaygı hali yaşıyorlar. İşte onlarda biraz uğraş ve sorumluluk hissi uyanıyor. Misafirlik öyle çok da uzun sürmeyeceği için bunlara gerek yoktur. Önemli olan misafirin gelmesiyle eve bereket geleceği inancıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski