Fedakarlık ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince fedakarlık ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

Fedakarlık hiçbir çıkar gözetmeden insanın önem verdiği, sevdiği şeyleri düşünmesi hatta bu uğurda bedel ödemeyi bile göze alan bir tutum demektir. Fedakarlığın anlamına bakacak olursak birisi için özveride bulunmak, sevdiklerimiz için bazı şeylere katlanmak gibi çıkarımlarda bulunabiliriz. Fedakarlıkta katlanmak ve her zamankinden daha çok çalışmak, boğucu durumlara ses etmemek vardır. İnsanlar sevdikleri uğruna fedakarlık yaparlar. Onlara bir şey olmasın diye birçok sıkıntıyla mücadele derler. Kendi rahatını düşünmezler.

Mesela anneler fedakarlığın en gözle görülen canlı ve somut halidir. Yuvası, eşi ve çocukları için onların özverisi fedakarlığın ne demek olduğunu en güzel şekilde anlatır. İnsan sevdikleri için her sıkıntıya katlanıyorsa burada bir fedakarlık söz konusudur. Toplumsal bir varlık olduğumuzu göz önüne alırsak sıkı dostluklar, yakın arkadaşlıklar kurarız. Bunun dışından sorumluluğu altında birçok öğrenci olan öğretmenler yine onlar için sayısız fedakarlık yaparlar. Yani fedakarlık ortak yaşantılarımız olan insanlara, değer verdiğimiz kişilere, hayatımızda önemli olan başkalarına karşı da yapılmaktadır. Fedakarlıkla insan ilişkileri daha güzel hale gelir. Birbirimize daha çok güvenir, saygı duyarız. Eğer karşımızdaki kişinin bizim için neleri göze aldığını, nelerden feragat ettiğini de anlarsak işte fedakarlığa layık biri olduğumuzu da göstermiş oluruz.

Sonuç olarak fedakarlık bir arada birimizin halinden anlayarak yaşamayı, kıymet bilmeyi gerektirir. Bize karşılık beklemeden fedakarlık yapan kişiler en kıymetlilerimiz olmalıdır. Onların bu özverisi karşısında asla nankör olmamalıyız. Haklarını ödeyebilmeliyiz. Onların bize yaptığı fedakarlık bizi önemsediklerini gösterir. Bu yüzden hayatımızda fedakar olduğunu düşündüğümüz kişileri el üstünde tutmalıyız.

1 Yorumlar

  1. Dediğimi sonuç istediğin bir sonuç değil ama istediğimiz sonuç değil ama neyse

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski