Dilini Koruyan Ülkesini Korur Kompozisyon

Bu yazımızda dilini koruyan ülkesini korur cümlesi ile ilgili kompozisyon metnini kısaca yazacağız.

Dil, insanlarda milli bir kimlik oluşturan en temel unsurdur. Başka bir ifadeyle dil milleti ayakta tutan, onun varlığının en açık kanıtıdır. Bu anlamda dilimiz korunması gereken kutsal değerlerimizin en başında gelmektedir. Şimdi dilimiz canlı ve çok zengin bir yapıdayken onu doğru ve kurallarına uygun biçimde kullanma, hatta onunla gurur duymaz hepimizin temel bir görevidir.

Örnek vermek gerekirse bazı kişiler yabancı kelime kullanmayı sanki, bir maharetmiş gibi algılıyor. Bu tür insanlar bir yer açtıklarında oraya yabancı kelimeden oluşan isimler veriyor. Bunu yaparken de sanki çok iyi bir şey yapıyormuş gibi düşünüyor. Oysa Türkçesi varken, dilimiz bu kadar zenginken yabancı kelime kullanmaya özenmek dilimize büyük bir haksızlık demektir. Dilimiz bunları asla hak etmiyor. O bizim ulusumuzun dünya çapındaki en belirgin temsilcisi olduğundan dolayı saygıyı, korumayı, severek konuşmayı hak ediyor. Dolayısıyla dili koruyan millet olma bilincini koruyor demektir. Çünkü bir milletin dünya milletleri arasındaki en ayırt edici ve gözle görünür ifadesi kendine has dilidir. Dilimiz sayesinde milletçe asırlardır dünya sahnesinde yer alıyoruz. O bizim kimlik belgemizin en somut ifadesidir. Bu yüzden dilimizi sevmeli, ona doğru bir şekilde ve severek kullanmak boynumuzun borcudur.

Sonuç olarak bizler, yeni nesillerimiz, yaşlısından gencine halkımızın her kesimden insanlar bizi birleştiren, aramızdaki milli beraberliği sağlamlaştıran dilimizi layık olduğu yere taşımalıyız. Onu yabancı dillerin yozlaştırıcı etkisinden her zaman korumalıyız. İnsanlar arası bir anlaşma ve iletişim aracı olan dil, ulusal anlamda da milli kültürün temel taşıdır. İçinde sayısı kelime barındırdığı halde biz Türkçe yerine yabancı karşılıklarını kullanmakla iyi bir şey yapmıyoruz aksine dilimize zarar veriyoruz. Herkes böyle özenti işlere yönelse dilimiz de gittikçe bozulur. Bu da ülke olarak mili kimliğimizi önemli bir şekilde zedeler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski