Dua Sığınmak İletişim Yönelmek Dilemek Yalvarmak ile İlgili Paragraf

Soru: Dua, sığınmak, iletişim, yönelmek, dilemek, yalvarmak ile ilgili içinde bu kelimelerin geçtiği bir paragraf yazınız.

İnsan başı sıkıştığında dua etme ihtiyacı duyar. Bu aslında iç güdüsel bir davranıştır. Dua ederek yaradan ile iletişim kurmuş oluruz. Bu iletişimde yaradana derdimizi anlatır, çaresiz kaldığımızı belirtiriz. Hayatta her şey insanlar içindir. Yaşadığımız acılar bizi çaresiz bıraksa da bütün her şeyden daha büyük olan bir yaratıcı var. Ona yönelip dua ettikçe yalnız olmadığımızı anlarız.

Sıkıntının büyüklüğü dua sırasında yalvarmaya doğrudan etki eder. Acılarımız, günahlarımız, dertlerimiz ne kadar büyük olursa yakarışımız da bundan etkilenir. Yapacak bir şeyi, sığınacak bir limanı olmayan biz aciz kullar ellerimizi semaya açarak yaradana yöneliriz. Ondan medet umarız. Biliriz ki Yüce Allah bizi merhametiyle kuşatacaktır.

Gerçek çarenin yaradanda olduğunu biliriz. Şunu belirtmek isterim ki biz insanlar, kullar olarak çok aciz bir durumdayız. Her şeye gücümüz yetmez. Hastalıklar, sıkıntılar baş gösterdiğinde hemen abdest alır, dua etmeye koyuluruz. Duanın insan üzerinde rahatlatıcı bir etkisi vardır çünkü. Dua sırasında dertlerden kurtulmayı, daha güzel bir hayat yaşamayı, affedilmeyi dileriz.

Sonuç olarak ettiğimiz dualar kul ile yaradan arasında iletişimi sağlayan bir köprü vazifesi görür. Ne zaman çaresiz kalsak yaradanın huzuruna koşar, ondan yardım dileriz. Aciz olduğumuzun farkında olmalı, dilimizden eksik etmemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski