Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı Kompozisyon

Bu yazımızda söz ola kese savaşı söz ola kestire başı söz ola ağulu aşı bal ile yağ ede bir söz kompozisyon şeklinde kısaca bir metin oluşturacağız.

Söz insan hayatını belirleyici çok önemli bir işleve sahiptir. Yani hayatımızın gidişatı sözümüzün niteliğine ve içerdiği anlama göre belirlenir. İyi söz söylüyorsak bunun her yerde olumlu getirisi olurken kötü ve yaralayıcı bir dil kullandığımız zaman ise canımızdan olma ihtimali vardır.

Bilindiği üzere Türkçemizde diline sahip çıkmak diye bir deyim vardır. Bu deyimin ne demek istediğini iyi anlamalıyız. Dil etkili bir silah olma özelliği taşır. Bundan dolayı dilimizi her zaman güzel söz söylemek üzerine kullanmak gerekiyor. Bazı sözler kavgaları, savaşları bitirir. Bazı sözler ise insanı idam sehpasına götürebilir. Bazı sözler de ağulu aş gibi insanı zehirler. Size karşı çok ağır sözler söylendiğini düşünün. Bu sözler bir hançer gibi yüreğinizde derin bir yara açar. Bu yaranın iyileşmesi belki çok uzun yıllar alacaktır. Hatta bunu hiçbir zaman unutamayacaksınız. Dolayısıyla dili iyi sözler için kullamak hayatımızı da güzelleştirir çıkarımına ulaşıyoruz.

Sonuç olarak sözü önemsememek büyük bir yanılgıdır. Söz dilimizden çıkıyor ve karşı tarafta nasıl bir tepki meydana getireceği onun içerdiği anlama bağlı olarak gelişiyor. Anlayacağınız dilimiz her tarafa dönebilir. Bu kapsamda zihnimizi kötü düşüncelerden arındırıp faydalı sözler söyleme üzerine konumlandırmalıyız. Dolayısıyla sözler yeri gelir bir ilaç gibi yaralı gönülleri iyileştirirken yer gelir onarılması çok güç yaralar açar. En iyisi dili olumlu ve faydalı anlamda kullanmaktır.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski