Soru: Yardımseverlik ile ilgili hazırlıksız konuşma yapınız.
Biz günlük yaşantımıza devam ederken karşımıza çıkan birçok şey biz yardımseverliğe itebilir. Mesela okuldan çıkıp eve giderken pazardan dönen yaşlı bir insanın elindeki poşetleri taşımakta zorlandığını görünce hemen ona yardım etme davranışı gösteririz. Bizden yaşı küçük olan alt sınıfların ödevlerini yapamadıklarını anladığımızda yine onlara da yardım etmek isteriz. Bir hastane koridorunda gideceği polikliniği bilemeyen birine yardım ederiz. Konuyla ilgili örnekleri daha çok artırabiliriz. Demek istediğim her anımızda yardımseverlik gösterebileceğimiz durumlarla karşılaşma ihtimali vardır.
Biz bir konuda sıkıntı yaşayabilir, birinden yardım isteyebiliriz. Yani yardımseverlik bir anlamda karşılıklı bir şeydir bana göre. Herkesin yardımsever olduğu bir dünya olması çok isterim ben. Çünkü böyle bir dünyada insanlar arasında sevgiye dayalı çok güzel ilişkiler kurulur. Felaketler, sıkıntılar her canlının başına gelebilir. Bir ağaçta yuvası bulunan kuşun yuvası fırtınadan dağılıp bozulabilir. Yavruları aşağı düşebilir. Bir insan parasız pulsuz kalabilir. Bir kazaya tanık olabiliriz. Bütün bu durumları gördüğümüzde bize yakışan onlara yardım etmektir. Elimizden bir şey gelmiyorsa bile yetkilileri arayıp olayı haber vermek, bu güzelliğe sebep olmak bile çok anlamlıdır.
Sonuç olarak yardımseverlik çok güzel bir alışkanlıktır. İnsan yardımsever olmalıdır. Herkes zorda, dara düşmüş bir canlıyla karşılaşınca ona hemen yardım elini uzatırsa dünya daha güzel ve yaşanılır bir yer olur. Bir tek kendi rahatımızı düşünmek bencilliktir. Yardımsever biri ise bencil davranamaz. Her zaman başkalarını da göz önünde bulundurur. Yardımsever olup dünyayı güzelleştirelim diyerek konuşmamı noktalıyorum. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.