İletişim kelimesinden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler dersine ait soru: İletişim kelimesinden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.

İletişim kelimesini açıklamak için iletişim kurulması için gereken birkaç etken vardır. Önce onları bilmeliyiz. Bu ögeler kaynak, alıcı, mesaj, kanal ve geri bildirimdir. İletişimde mesajı gönderen kişi kaynak, karşı taraf ise alıcıdır. Bir de mesajın iletilmesinde geri dönüt vardır. İletişim insanların kendi aklında olan duygu ve düşünceleri, bir başkasına ifade etmesidir. Bir bakıma kendini başkalarıyla etkileşim kurmasıdır.

Ben iletişimden insanın temel bir ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacını gidermek için sosyalleşmesi gerektiğini anlıyorum. Çünkü insanlar konuşmaya, derdini başkalarına anlatmaya, akıp giden günlük yaşantısında iç dünyasındaki gelişmeleri, öğrendiklerini diğer insanlara aktarma gereksinimi duyar. Bunu sağlayan şey ise iletişimdir. Mesela ev halkıyla her gün beraberiz. Sürekli konuşuyoruz kendi aramızda değil mi? Bu bir iletişimdir. Yahut da okulda, dışarıda konuşup görüştüğümüz insanlarla kurduğumuz etkileşimlerin de hepsi, aslında birer iletişimdir. İletişim olmadan bir günümüz geçmez. Anlayacağınız başka insanlarla bir araya gelmek ve onlarla düşüncelerimizin sözlü veya sözsüz biçimde karşılıklı aktarımı her zaman gerçekleşmektedir.

Sonuç olarak iletişim insanların hayatlarını devam ettirebilmeleri ve düşüncelerini karşı tarafa aktarabilmeleri için gereklidir. Bu durum yediğimiz, içtiğimiz gıdalar gibi temel bir ihtiyaçtır bana göre. O yüzden iletişim insan hayatının vazgeçilmez bir parçası demektir. Benim iletişimden anladığım bunlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski