Kitap Okumak Bizi Nasıl Geliştirir Kompozisyon

Bu yazımızda kitap okumak bizi nasıl geliştirir sorusu ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Kitap okumanın insanı çok yönlü geliştirdiği kanıtlanmış bir gerçektir. Bunları farklı açılardan açıklamaya çalışacağım. İlk olarak kitap okumak insanın kendini doğru bir şekilde ifade etme becerisini geliştirir. Çünkü kitap okuyan kişiler daha düzgün cümleler kurmayı öğrenir. Kitap okuyanın telaffuzu standart Türkçe kullanımına uygun olur. Yani dil ve anlatım yönünden doğru bir iletişim kurmayı sağlar.

Kitap okumak zihinsel becerimizi geliştirir. Bu demektir ki kitap okuyanlar daha sağlıklı düşünür, mantıklı kararlar alabilir. Böyle kişiler akıl yürütme anlamında daha üst seviyelere gelir. Karşılaştıkları olaylara çok yönlü bakmayı öğrenirler. Kitap okumak anlayışlı olma özelliğimizi geliştirir. Çünkü kitap okudukça daha sakin bir kişiliğe bürünürüz. Mesela çok okuyan kişilerin insan ilişkilerinde yapıcı, anlayışlı, olgun bir tavır sergilemeleri bundan kaynaklanır.

Kitap okumak insana eğitimli, kültürlü, bilge bir yetkinlik kazandırır. Bunun anlamı ise ilmin ışığında kitaplar sayesinde aydın bir insan haline gelmektir. Bu sayede çok kitap okuyanlar tevazu sahibi, ne dediğini bilen, aklı başında kişiler olurlar.

Sonuç olarak kitap okumak bizi; zihinsel yönden, aklını kullanma becerisi, etkili düşünebilme yetisi, cehaleti yenme, mantıklı kararlar alabilme ve hayatı doğru bir şekilde yorumlayabilme anlamında birçok açıdan geliştirir. Bu becerileri edinmek de çok da zor olmayan, aslında her an ulaşılabilir olan kitapları okumakla kazanılır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski