Poşet Market Plaza Sempatik Center ile İlgili Hikaye Kısa

Etkinlik sorusu: Yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin bazıları aşağıda verilmiştir. Bu kelimelerin Türkçe karşılıklarını, okuduğunuz metinden bulunuz. Bulduğunuz Türkçe kelimeleri kullanarak hikâye edici bir metin yazınız. Poşet market plaza sempatik center ile ilgili hikaye yazınız, kısa olsun. Poşet torba demek, market bakkal, plaza iş hanı, sempatik sevimli, center ise merkez demektir.

Evde bir şey kalmadığı için annemle babamın yanına uğrayıp ondan para alacaktık. Babam iş hanına gideli baya olmuştu. Bugün toplantısı olduğunu söylüyordu ama biz alışveriş yapmak için yanına uğramak için yola çıktık. Bindiğimiz otobüs epey kalabalıktı. İğne atsan yere düşmezdi. Sıcakta otobüsün çekilmez olduğunu bir kez daha anlamıştım. Neyse on beş dakika sonra iş hanına vardık.

Babama telefon ettik. O da bizi karşılamak için iş hanının önüne indi. Yeteri kadar para aldık. Görüşürüz diyerek oradan ayrıldık. Babamın arkamızdan el sallaması çok sevimliydi. Alışveriş yapmak istediğimiz bakkallar genelde çarşının tam merkez kısmındaydı. Bu yüzden tekrar otobüse bindik. Çarşıya indiğimizde hava biraz olsun serinlemişti Çünkü parçalı bulutlu bir hava hakimdi. Bakkala girip akşamdan hazırladığımız listeyi çıkardık. Ev için gereken her şeyi aldık. Torbamızda yer kalmadı. İkinci bir torba alarak lazım olan eşyalarımızın bir kısmını ona doldurduk. Zar zor bakkalın önüne kadar bunları taşıdık.

Son olarak bakkaldan çıktık ama elimizde ağırlığı baya fazla iki torba vardı. Bizi gören bir delikanlı yardım etmek istedi. Annem de bunu kabul etti. O genç delikanlının arabası varmış. Bindik arabasına bizi eve kadar bıraktı. Kendisine çok teşekkür ettik. annem ona hayır dualar etti. Epey yorulmuştuk ancak evin temel ihtiyaçlarını aldığımız için bir ay alışverişe gerek kalmayacağından kafamız rahatlamıştı. Bir güzle çay demleyip annemle karnımızı doyurduk. Böylece keyfim yerine geldi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski