Renklerin duygular üzerindeki etkisini anlatan bir konuşma yapınız.

7. Sınıf Türkçe konuşma etkinliği: Renklerin duygular üzerindeki etkisini anlatan bir konuşma yapınız. Konuşmanızı yaparken verilen sorulardan yararlanınız.

Renklerin anlamları hakkında kırmızı rengin enerji verdiğini, siyah ve lacivertin otorite ve resmi olmayı ifade ettiğini, yeşilin huzur, mavinin ferahlık, dinginlik, sarının samimiyet, turuncunun ise heyecanın rengi olduğunu biliyorum.

Renkleri kendi arasında gruplarsak, sarı, kırmızı gibi renkler sıcak renktir ve bu renklerin iyimser olmayı, umudu simgelediğini söyleyebiliriz. Mor, siyah gibi renkler de soğuktur ve karamsarlık anlamına gelir. Mesela yas tutanlar genelde siyah giyiyor değil mi? Çünkü siyah üzüntü gibi olumsuz duyguların ifadesidir.

Ben renklerin dili olduğuna inanıyorum. İnsanlar içinde bulunduğu duygu durumuna göre farklı renklerde giysi kullanıyor. Onlar aslında bu renklerden oluşan bir kıyafet giydiği zaman duygularını bu şekilde dışa vuruyorlar. Yani açıkça kendi dilleriyle duygularını söylemek bazen zor oluyor. Bu yüzden renklerin diline uygun elbise giyiyorlar.

Ben az önce de söylediğim gibi açık, socak ve canlı renklerin pozitif duyguları ifade ettiğini; koyu, mat ve donuk renklerin de karamsar, ciddi ve olumsuz duyguları yansıttığını düşünüyorum. En sevdiğim renk olarak da yeşil rengini örnek vereyim. Yeşil bana huzuru, bütün olumsuzlukların ardında her şeyin yeniden düzeleceğine dair umudu hissettiriyor. Bu yüzden yeşil rengin benim hayatımda özel bir yeri vardır. Kısacası renkler duygularımızı etkiler diyerek konuşmamı bitirmek istiyorum. Dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski