Araba Devrilince Yol Gösteren Çok Olur Kompozisyon

Bu bölümü incelemeyi tamamladığınızda araba devrilince yol gösteren çok olur ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Arabanın devrilmesi bir işin kötü sonuçlanması demektir. Sonradan yol gösterme durumu da iş işten geçtikten sonra artık hiçbir şey ifade etmeyen sözleri anlatmak istiyor. Şimdi bizim başladığımız bir iş olsa, bu işin başında kimse bize herhangi bir şey söylemiyor diyelim. Mesela şöyle yaparsan daha iyi sonuç alırsın. Bu şekilde hareket ederken kazanan sen olursun bu yolda devam edersen başarıya ulaşırsın gibisinden bir rehberlik etmiyor.

Daha önceden hiç yapmadığımız bir işin acemisiyiz. O yüzden en başta anlayan birilerinin bize yol göstermesi çok önemlidir. Başta ses etmeyip de işimiz kötü bittiğinde artık keşke böyle yapsaydın diyenlerin bu sözleri pek bir anlam ifade etmez. Gideceği yolu bilmeyen, kafası karışık birisine bu anlamda yıl gösterilmelidir. Şayet biri bu rehberliği sağlarsa ortaya çıkabilecek bir kazayı, olumsuzluğu da önlemiş olacaktır. Kötü durum yaşandıktan sonra yol gösteren çok olur ama başa gelen bu kötü sonu lehimize çevirmek o anda mümkün değildir. Artık olan olmuş, balık kavağa çıkmıştır.

Kısacası bilmeyen yol göstermek insani bir görevdir diye düşünüyorum. Fakat insan olarak çoğumuz da önceden tavsiyelerimizi saklarız. Başarısızlık, kaza, kaybetmek, iflas gibi kötü durumlar gerçekleştikten sonra yol göster ek aklımıza gelir. O zaman da bunların bir faydasını göremeyiz. Dolayısıyla bir yol gösterme niyetimiz varsa bunu en başında ifade etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski