Ayıkla Pirincin Taşını ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğiniz zaman ayıkla pirincin taşını ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir sahibi olabileceksiniz.

Ayıkla pirincin taşını deyimi karman çorman olan bir durum, bütün işlerin birbirine girdiği, işin içinden çıkmanın çok güç olduğu hallerde kullanılır. Zaten bu deyimin anlamı da tam olarak böyledir. Herhangi bir konuda her şey birbirine girmiş, at izi iti izine karışmış olunca sorunu çözmek de çok zorlaşır. İnsanlar bu zorluğu aşmak için çok titiz bir çalışma yapmalıdır.

Örneğin bazen olmaması gereken işler üst üste gelir. Her şey içinden çıkılmaz bir hal alır. O zaman ne yaparsan yap şeklinde çaresizliğimiz anlatırız. Bir çözüm bulmaya çalışırsınız ama neresinden tutarsanız elinizde kalır. Çünkü ortada çok karışmış olan bir durum söz konusudur. Dolayısıyla bazı işler bizi aşan boyutta karışabilir. Bunlar dünyanın normal halidir işte. Mesela atık kağıt yığınlarının arasından bize ait olan eski bir mektubu bulmaya çalışmak buna örnek verilebilir. Bu da çok yorucu ve uzun uğraş isteyen bir iştir.

Kısacası anlatmak gerekirse yaptığımız bir davranış veya bizim dışımızda gelişen bir olay işlerimizi berbat duruma getirebilir. Biz sorunu ortadan kaldırmanın yollarını ararken iyice bataklığa saplandığımızı görürüz. Bu kadar karışıklığı birbirinden ayırt etmek de imkansız denecek kadar zordur. Doğruyla yanlışı ayırt etme meselesidir aslında burada ifade edilmek istenen. Biz şimdi doğru olanları bir kenara, yanlış olanları da bir tarafa koyacağız ama bu iş pirincin işinde taş aramak gibidir. O yüzden çok zor ve dikkat gerektiren bir iş olduğunu söyleyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski