Sükut İkrardan Gelir Kompozisyon

Bu yazımızı incelediğinizde sükut ikrardan gelir ile ilgili kompozisyon yazmak için kendinizi hazır hissedeceksiniz.

İkrar kelimesi bir şeyi açıkça söyleme, saklamayıp açıklama veya bildirme, kabul etme gibi anlamlara gelir. Sükut da susmak demektir. O zaman karşılıklı bir konuşma sırasında kişi cevap vereceği yerde susuyorsa, aslında karşı tarafın söylediklerini kabul ettiğini bildirmiş oluyor.

Genellikle görücü usulü evliliklerde eskiden kız ve erkek tarafı kısa bir görüşme yaptıktan sonra kızın annesi ona kararını sorunca kız ses çıkarmayıp sükut ettiği zaman ben kabul ediyorum demek istediğini anlardık. Yani sükut etmek bizden yanıt bekleyen kişiye kabul ediyorum mesajını vermektir. Zaten kendisi ile ilgili verilen bir karara itiraz eden biri bunu açıkça söyler, karşı çıktığını gizlemez. Çoğunlukla insan bir şeyden hoşnut olmadığında bu rahatsızlığını susmayıp açıkça belirtir. İçimize sinmeyen, aklımıza yatmayan şeyleri genel olarak dile getiririz. Ancak son söz olarak diyecek bir şeyin var mı deyip bizden yanıt bekleyen kişilerin karşısında sükut etmeyi seçiyorsak demek ki bu tavrımızla onlara bir bildirimde bulunuyoruz. O da durumu kabullenmek oluyor.

Kısacası insanlar görüşme sonunda bir karara varmak isterler. Onu karşıya bildirmenin farklı yolları vardır. En çok kullandığımız yöntem konuşmaktır. Bazı kişiler ise söylemek istediği cevabı susarak verirler. İşte bu susma durumu sükutun ikrardan gelmesini ifade eder. Yani bazıları yapısı gereği kabul ediyorum şeklinde anlatmak istediğini susarak söylemiş oluyorlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski