Başak Büyüdükçe Boynunu Eğer Kompozisyon

Bu yazımızda başak büyüdükçe boynunu eğer ile ilgili kompozisyon metnini sizler için örnek olarak ele aldık.

İnsan küçükken henüz hayatın nasıl bir şey olduğunu pek fark edemiyor. Yıllar geçtikçe kendisi için dönüm noktası diyebileceğimiz bazı önemli olaylar yaşıyor. Bu süreç biraz acı verici olabilir.

Mesela istediğimiz her şeyin gerçek olmadığı, dünyanın kaç bucak olduğu büyüdükçe anlaşılan bazı durumlardır. Yaşantılarımız, başımıza gelen kötü şeyler, olumsuz gelişen süreçler bizi olgunlaştırıyor. Bu adeta başağın büyüdükçe boynunu eğmesi gibidir. Çektiğimiz sıkıntılar, yaşadığımız acı hadiseler hayatın gerçekleriyle yüzleşmiş olmak insanı eski gamsız halinden koparıp daha olgun bir karaktere büründürüyor. Kimi ev geçindirirken işsiz kalıp böyle bir darlığa düşüyor. Kimi açlık, sefalet içinde yaşıyor. Birçok insanın da yakasını hastalık, kaza, bela gibi olumsuz durumlar bırakmıyor. Bunlar yaş ilerledikçe karşılaşılan ve insanı olgunlaştıran örneklerdir.

Sonuç olarak yaşın ilerlemesinin olgunlukla yakından bir ilişkisi vardır. Yaşlı insanlar birçok acıyı göğüslemiş, birçok zorluğu atlatmış acılara dayanmış bir yüreğe sahip olduklarından daha olgun kişilerdir. Yaşı büyük olanların olgun kişiler olması bir tesadüf değildir. Aksine yaşantılar onları bu durum getiriyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski