Dolap Çevirmek ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü okuyup anladığınızda dolap çevirmek deyiminin anlamı ile ilgili kompozisyon yazmaya hazır hale geleceksiniz.

Bir kişi dürüst olmayıp yaptığı işe hile katıyorsa dolap çeviriyor demektir. Çünkü dolap çevirmek sahtekarlık, düzenbazlık, bir işin içine hile katmak demektir. Arıcılık yapan biri ürettiği ballara şeker katıp da bunu satarken lekesiz doğal bal diye reklamını yapıyorsa tam da dolap çevirmeye uygun hareket ettiğini anlarız.

Bizim için helalinden kazanmak önemli olmalıdır. Hak ettiğimiz şekilde bir sonuç almalıyız. Yok yalan dolanla, dolap çevirerek bir kazanç elde ediyorsak onun bereketi de olmaz, bir hayrını da göremeyiz. Düzenbazlık yapıp da bir yere varamayız. Bu nedenle en iyisi işimizi sağlam ve temiz yapmaktır. Fakat üzücü lan bir gerçek var ki çoğu insan dolpa çevirmeyi bir marifet sanıyor ve menfaatleri uğruna bu yanlışı sürdürmeye devam ediyor. Hile ile kazandığımız her şey haramdır. Yani hakkımı olmayan bir şeyi eld etmektir. Bunun acısı da bir yerden çıkar.

Kısacası dolap çevirmede işin içinde bir düzenbazlık var. İnsan doğru bir şekilde alnımızın akıyla iş yapmıyor, bazı dalaverelere başvuruyor ve bundan çıkar sağlamaya çalışıyor. Yalan yanlış sahtekarlıkla yapılan işler de bir fayda sağlamaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski