Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir Kompozisyon

Bu bölümü bitirdiğinizde perşembenin gelişi çarşambadan bellidir ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Olayların kötü gidişatı yaşanabilecek kötü sonu belli eden en güzel işarettir. Yani bir yerde kötü gidiş varsa sonunu tahmin etmek de hiç zor olmayacaktır. Bazı işaretleri dikkat almalıyız. Hele ki bu işaretler işimiz hakkında olumsuz bir tablo çiziyorsa bunu dikkat almalı ve gerekli adımları atmalıyız.

Örneğin bir iş yeri açtınız diyelim. Müşteriler buradan fazla bir şey almıyor. Her geçen gün zarar ediyorsunuz. Görüldüğü gibi işin seyri olumsuz görünüyor Bu işin sonunda iflas etmek kaçınılmazdır. Yani öncesinden iflasın geleceği belli olur. Tedavisi bulunmayan bir hastalığa yakalanan biri gün geçtikçe elden ayaktan düşer. Gidişata bakıldığında bu kişinin ölümü her geçen gün yaklaşmaktadır. Bu örnek perşembenin gelişinin çarşambadan belli olması gibidir. Bu olumsuzluğu durdurmak için elimizden gelen bir şey varsa çabamızı ortay koymalıyız. Yok bizi aşan bir şeyse en azından sonradan şunu yapsaydım böyle olmazdı diye üzülmemek için bazı tedbirleri almak gerekir.

Kısaca söylemek gerekirse bir iş, olay veya durumda kötü yönde bir gidiş varsa, bu durum sonucun da olumsuz olacağına dair açık bir kanıttır. Bu yüzden bir şeyler yanlış gidiyorsa olay kötü bitmeden bunu durdurmak için bazı kritik adımlar atmalıyız. En azından durumun daha kötü bir hal almasını önleriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski