Cumhuriyet Fikri Hür Vicdanı Hür Nesiller İster Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister ile ilgili kompozisyon konusunda örnek alabilir ve yeni bir yazı oluşturabilirsiniz.

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet halkına özgür düşünme ve bunları dile getirmek hakkı vermektedir. Vicdanı hür nesillerin yetişmesine fırsat sunar. Demek ki cumhuriyet anlayışında özgürlük çok önem verilen bir konudur. Herkes özgürce yaşama hakkına sahip olunca bu noktada başkalarına saygı duyan bireylerin yetiştirilmesinin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.

Fikri hür demek düşünce özgürlüğüne sahip olmak demektir. İsteyen istediği güzel ve büyük işleri özgürce düşünebilir ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunabilir. Düşünme bir ülkenin gelişiminin başlangıç aşamasıdır. Çünkü özgür düşünen bireyler daha yenilikçi, üretici farklı ve ilginç düşünceler geliştirebilir, bunları tartışabilir ve ülkesine farklı bir bakış açısı kazandırarak katkı sağlar. Bu düşünceler uygulamaya geçtiğinde somut olarak gelişimleri görürüz. Yani fikri hür olan kişiler yeniliklerin hayat geçmesinde ön ayak olur. Nelerin ülkemize faydalı olacağını düşünürler. İleriye dönük yatırım niteliğinde etkili şeyler düşünebilirler. Dolayısıyla cumhuriyeti fikri hür, vicdanı hür nesiller geliştirecek ve koruyacaktır.

Herkes din ve inanç özgürlüğüne sahiptir. Aslında bu tür özgür yaşam anlayışı cumhuriyetin insanlara sağladığı bir avantajı ifade eder. İnsanlar kendilerini özgür hissettiğinde daha çağdaş bir medeniyete doğru yol alır. Bu anlamda öğretmenler aracılığıyla verilecek eğitimde özgürlüğün aynı bir öneme sahip olduğunu görüyoruz. Atatürk öğretmenlerden bu beklentisini açıkça vurgulamış ve eğitim camiasından bir yol haritası belirlemiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski