Bildiğim Tek Şey Hiçbir Şey Bilmediğimdir Kompozisyon

Bu bölümü inceleyip tamamladığınızda bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir ile ilgili kompozisyon yazabilecek duruma geleceksiniz.

İnsanların bilim, teknoloji veya fizik gibi diğer alanlarda doğru bildiği birçok bilginin yeni keşiflerle aslında eksik veya yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Böyle durumlarda aslında hiçbir şey bilmediğimizi fark ediyoruz. Biz okudukça, gezdikçe, araştırıp yeni şeyler öğrendikçe zannediyoruz ki daha gideceğimiz çok yol var. İşte bu tür anlar hiçbir şey bilmediğimiz hissine kapıldığımız anlardır.

Bazen şans eseri veya başka türlü bir şey yaşıyoruz. Belki bir tesadüf belki de yapılan bir araştırma sonunda yeni şeyler öğreniyoruz. Daha önceki bildiğimiz şeylerin yanlış veya yetersiz olduğunu anlıyoruz. Demek bu böyleymiş, ben yanlış biliyormuşum diyoruz. Yani bilginin bir sonu yok. Çok şey bilsek de yaşanan her yeni gelişmeye bağlı olarak bilmediğimiz birçok bilgi ile karşılaşıyoruz. Bu taze bilgiler karşısında şaşırıp kalıyoruz. O yüzden şimdiye kadar edindiğimiz bütün bilgiler kesin doğrudur diyemeyiz. Çünkü hala keşfedilmemiş birçok bilgi olabilir. Bunu yaşadıkça göreceğiz. İnsan gerektiği zamanlarda bilgiyi kullanıyor ama yeni öğrendiklerine bakınca önceki öğrenmelerde bazı eksikler olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla kendimizi ben her şeyi öğrendim, bütün bilgiler aklımda diye yüksekte görmek çok doğru değildir.

Sonuç olarak ne kadar bilgili olursak olalım, bu her şeyi bildiğimiz anlamına gelmez. Çünkü bilgiye ulaşma çabası devam ettikçe öğrendiğimiz bilgilerin de yanlış bir tarafı olduğunu göreceğiz. Belki de tam olarak işin doğrusu daha farklı şekilde karşımıza çıkacak.

1 Yorumlar

  1. Teşekkür ederim kompozisyon yazmamda yardımcı oldunuz❤

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski