Hayvanlara nasıl davranmamız gerektiğini anlatan bir yazı yazınız.

3. Sınıf için aşağıda verilen afişten hareketle, hayvanlara nasıl davranmamız gerektiğini anlatan bir yazı yazınız konusunda kısaca bir kompozisyon yazacağız.

Hayvanlara genel olarak baktığımızda aslında bize ne kadar muhtaç olduklarını görürüz. Onların kimseye bir zarar vermek istemediğini biliyoruz. Biz hiçbir şeyden memnun olmuyoruz ama hayvanlar için gerekli olan şey karın tokluğu be barınmadır. Günümüzde şehirlerde sahipsiz hayvanların arttığı önemli bir gerçektir. Bu anlamda hayvan barınma evleri olduğunu biliyoruz.

Her şeye rağmen dışarıda aç, susuz gezen birçok hayvan var. Bu tür durumları göz önüne alınca hayvanlara şefkatli, onlara sahip çıkacak ve zarar vermeyecek biçimde davranmalıyız. Kapımızın, penceremizin önüne kadar gelen çaresiz kalan hayvanla var. Onlar bizden yiyecek bir şeyler istiyor. Kim bilir hangisinin ne derdi var, bilemiyoruz. Keşke konuşabilselerdi de dertlerini isteklerini daha iyi anlasaydık. En azından bildiğimiz bir şey var, hayvanlara sevgiyle, merhametle davranmak gerektiğidir. Kapımızın önüne koyacağımız bir kap yemek, araziye bırakacağımız, yiyecekler onlara göre ne büyük bir nimettir.

Sonuç olarak hayvanlara asla eziyet etmemeliyiz. Onlara hiçbir şey veremiyorsak bile en azından bir zararımız bile olmamalıdır. Bazen yiyeceklerine zehir katılıp da ölen, sahibi tarafından eziyet çektirilen hayvanlara haberlerde rastlayınca bunu nasıl yaparlar vicdansızlar demekten kendimizi alamıyoruz. Halbuki onlara birer can taşıdığı için şefkatli davranmak gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski