İslam Kardeşliği ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda İslam kardeşliği ile ilgili  kompozisyon hakkında kısaca örnek bir metni ele alacağız.

İslam dini evrensel anlamda herkesi kardeşçe yaşamaya davet eder. Kimseyi zorlama gibi bir yaklaşımın tarafında değildir. Hatta müminler ancak kardeştir, öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ayetine baktığımızda İslamın kardeşliğe ne kadar önem verdiğini anlayabiliriz.

Bizler İslama mensup biri olarak farklı dinlerden lan kişiler hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Kimseye karşı dışlayıcı bir tavır içine girmemeliyiz. Herkes insandır ve kardeşimiz gibidir diye düşünmeliyiz. Böyle baktığımızda İslam kardeşliğine uygun hareket ettiğinizi söyleyebiliriz. Kardeşler arasında küslük, dargınlık olmamalıdır. Fakat yaşantılarımıza bağlı olarak gelişen anlaşmazlıklar veya küslükler yaşanabiliyor. Burada meseleyi fazla uzatmadan konularak çözmeye çalışmalıyız. Küslüğü de üç günden uzun tutmamalıyız. Şayet herkesi kardeşimiz olarak görürsek kendimiz için istediğimiz güzellikleri onlar için de isteyebiliriz. Dünya hayatının gelip geçici olduğu göz önüne alınırsa kardeşçe yaşamak daha bir anlam kazanır.

Sonuç olarak İslam dininde kardeşliğe önem verilmesi vurgulanmıştır. Bizler Müslüman olarak tüm müminleri kardeş bilmeli ve kimsenin kötülüğünü istememeliyiz. Kardeş kardeşini daima düşünür. Ona gerektiğinde yol gösterir, yardım eder. Yani hep iyi anlamda kardeşine destek olur. Bu yüzden bizler de kardeşliğe önem vermeli ve İslamın kapsamında olan yapmamız gereken şeyleri yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski