Türk Çocuğu Ecdadını Tanıdıkça Daha Büyük İşler Yapmak İçin Kendinde Kuvvet Bulacaktır Kompozisyon

Bu yazımızda Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır kompozisyon hakkında kısaca bir yazı ele alacağız.

Ecdadımız geçmişte bugünlerimiz adına çok sayıda fedakarlık yapmıştır. Onlar savaşlar kazanıp destanlar yazmıştır. Bayrak, vatan, özgürlük için canını vermekten çekinmemiştir. Bu yapılanlar tam anlamıyla bir kahramanlıktır. Ecdadımızı tanımak için tarihimizi çok iyi bilmek gerekir. Onların bu vatanı için yaptığı fedakarlıkları bilirsek daha büyük işler yapmak için kendimizde kuvvet buluruz.

Bütün sınırlı imkanlar ve zor koşullar üstümüze çöreklenmesine rağmen kurtuluş mücadelesi verdiğimiz yıllara vatanımızın üstüne kara bulutların çökmesi anlamına gelir. O yılları insancı, cesareti, içindeki vatana bağlılığıyla şehit olarak, gazi kalarak, düşmana boyun eğmeyerek zafer elde ederek geçiren bir ecdadın torunlarıyız. Bunları anlamak, tarihten dersler çıkarmak bizim en önemli vazifemiz olmalıdır. Ecdadımızı daha yakından tanıdığımızda ülkemiz için daha büyük işler yapmaya cesaretimiz artar. Çünkü bak ecdadımızı bütün olumsuz şartlara rağmen bunları yapmış, bu acılara, sıkıntılara göğüs germiş, biz ise daha zengin imkanlara sahibiz, bu yüzden vatanımızı geliştirmek iç.in daha büyük işler yapmalıyız düşüncesine sahip oluruz.

Sonuç olarak tarih bilimi ecdadı tanımak için önümüzde açık bir belge niteliğindedir. Geçmişte ecdadın yaptıklarını öğrenmeye dair hevesimiz olmalıdır. Bunun için Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Destanı, Dumlupınar Zaferi gibi pek çok örnek yıllardır canlılığını korumaktadır. Bizler tarihe ilgili olmalı ve ecdadımızı tüm yönleriyle tanımalıyız. Böylece daha büyük işler için gereken kuvveti kendimizde bulacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski