Öğretmeninizle bir anınızı konuşma metni haline getiriniz.

Bu yazımızda sizlere öğretmeninizle bir anınızı konuşma metni haline getiriniz etkinliğini sözlü anlatım olarak kısaca anlatacağız.

Sevgili dinleyiciler, şimdi sizlere öğretmenimle yaşadığımız bir anıyı anlatacağım. İlkokul ikinci sınıfa gidiyordum. Okullar açılalı baya bir zaman geçmişti. Artık havalar soğumuştu. Ben de havaların soğuk olmasından dolayı bir ara üşütmüş ve hasta olmuştum. Okula o yüzden bir gün için gitmedim. Fakat daha birkaç saat içinde sınıf arkadaşım evimize geldi. Onu öğretmenimiz yollamış.

Ben hiç okulu aksatmadığım için öğretmenim beni merak etmiş. Hemen okula gelsin diye de bir haber göndermişti. Ben de üzerimi sıkıca giyinip okula gittim. Sınıfta arka sırada hasta halimle oturdum. Dersimiz dinledim. Öğretmenimin benimle ilgilenmesi karşısında etkilenmiştir. Sanki benim annem babam gibi çok iyi kalpli oluşu ve biz öğrencilerini her şeyden çok düşünmesi ne kadar güzeldi. Bunu hiç unutmuyorum.

Başka bir anımı anlatan bir konuşma daha yapmak istiyorum. 5. sınıfta okuyordum. Köy okulunda eğitim görüyordum. Evimiz zaten köydeydi. Ortaokuldan bir öğretmenin bana sınava hazırlık kitabı almıştı. Bursluluk sınavına girecektim. Başvurumu bahsettiğim öğretmenin yapmıştı. O sene o kitapla çalıştım ara sıra. Her şeyi çok iyi yapamıyordum ama anlama becerim gelişmişti. Benimle ilgilenen olsa belki daha iyi puan alabilirdim. Sınava girdim.

Sonuçlar açıklanınca yeterli puanı tutturamadım. Öğretmenim beni yanına çağırıp azarlamıştı. Utandığım için yüzüm kızarmıştı. Benim iyiliğimi istiyordu, kızmakta haklıydı. Onun beklentisini karşılayamadığım için utanmıştım, adeta yerin dinine girmiştim. Bu da ikinci anım olarak hala aklımdadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski