Yoksul Bir Çocuk Görsem Yağmur Altında Üşüyen, Köprü Olmak Geçer Hiç Değilse İçimden Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde yoksul bir çocuk görsem yağmur altında üşüyen, köprü olmak geçer hiç değilse içimden dizeleri ile ilgili kompozisyon yazmak için örnek alabilirsiniz.

Yoksul çocuk olmak kendisine bir yardım eli uzatılmasını gerektiren üzücü bir durumdur. Bu konuda duyarsız olmamalıyız. Elimizden geldiği oranda ona yardım etmeliyiz. Eğer hiçbir şey yapamıyorsak bile ona dua etmek de önemli bir insanlık vazifesidir. Ya da aracılık ederek o insanların ihtiyaçlarının karşılanması sağlanabilir.

İnsanlar çevresinde gördüğü maddi durumu zor olan insanlar için bir şeyler yapmak ister. Buna yüreği dayanamaz çünkü. Kendi durumu elveriyorsa maddi alamda bir katkı sağlarlar. Yok bir şey yapamıyorlarsa bile en azından köprü olmak geçer içlerinden. Peki köprü olmak ne demek biraz açığa kavuşturalım. Köprü olmak ifadesi maddi anlamda elinden bir şey gelmeyen birinin manevi olarak çaresiz durumdaki kişiye dua etmesi, onun ihtiyacının karşılanmasına öncülük etmesi olarak görülebilir. Mesela yoksul bir çocuğun yağmur altında üşümesi, parası olmadığı için evi barkı olmaması, şemsiyesi bile olmaması nedeniyle bu soğukta ıslanıp üşümesi demektir. İmkanı iyi olsa, evi olsa dışarıda kalmaz, ıslanmaz ve üşümez ancak hayat şartları onun için acımasızdır. Bu çaresizliği gören iyi kalpli ve duyarlı biri ona yardım etmeyi içinden geçirir. Şayet parası varsa bir şemsiye alır ama o da yoksa en azından bir köprü olaydım da benim altımda yağmurdan korunsaydı diye düşünebilir. Bu insanın iyi kalpliliğini gösteren bir düşüncedir.

Sonuç olarak yoksul bir çocuk hayatta maddi yokluğun sıkıntılarını yaşayan insanları temsil eder. Çevremizde yoksulluk çeken ve hayat şartları zor durumda olan insanlara imkanımı yettiği kadar yardımda bulunmalıyız. Hiçbir şey yapamıyorsak onarın yardım almaları için köprü olmalı yani aracılık etmeliyiz. İlgili yerlere başvurabilir ve onların gerekli yardıma almalarını sağlayabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski