Armut Piş Ağzıma Düş Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda armut piş ağzıma düş ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

İnsanoğlu biraz gariptir. Bazı kişiler ben hiçbir şey yapmayayım, her şey hazır olarak ayağıma gelsin diye düşünür. Onların bu vaziyetini anlatmak isterken armut piş ağzıma üş deyimini kullanırız. Ancak şunu unutmamalıyız ki emek vermeden hiçbir şey kendiliğinden ya da gökten önümüze hazır gelmiyor. Mutlaka istediğimiz şey için bir emeğimiz olmalıdır.

Mesela bir sınavı kazanmak için aylar öncesinden iyi bir şekilde hazırlık yapmak gerekiyor. Bir ürün yetiştirmek için onu ektikten sonra suyunu vermek, bakımını yapmak kısacası emek harcamak gerekiyor. Yine almak istediğimiz herhangi bir şey için elimizde ona yetecek kadar para olmalı değil mi? Bu para da hazır bir şekilde bize verilmiştir. Döktüğümüz alın teri ile onu kazanabiliyoruz. Yani hayatta hiçbir şey hazır ayağımıza gelmiyor. Onu hak edecek gerekli gayreti gösterince elde ediyoruz. Yoksa elimiz de avucumuz da bomboş kalır. Hepimizin etrafında böyle çalışmayı sevmeyen tipler olabilir. Onlara kızmakta haklıyız. Kim kime hazır bir şey vermiş de onlar emekten kaçıp da bir şey kazansın. Ben şu ana kadar ne kazandıysam hepsi için de ciddi bir uğraş verdim. Eğer hiç çalışmasam bunları bana kimse vermezdi. Dünya böyledir işte. Bir şey kazanmak, iyi yerlere gelmek, başarıya ulaşmak istiyorsak o yolda emek vermeliyiz. Bunun başka bir alternatifi yoktur.

Sonuç olarak ben hep yatayım, bir şeye elimi atmayayım da istediğim her şey ayağıma gelsin diye düşünenler bu yanlıştan bir an evvel dönmelidir. Çünkü böyle bir bakış açısıyla bu devran dönmez. İşin içinde emek olacak, çalışma olacak ki bir şeyler kazanalım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski