Komşuluk ilişkilerinin size ve ailenize katkıları nelerdir? Örnekler vererek anlatınız.

Bu bölümde anlattığımız içeriğin sorusu: Komşuluk ilişkilerinin size ve ailenize katkıları nelerdir? Örnekler vererek anlatınız.

Komşuluk ilişkileri bizi bir arada tutan, saygı, sevgiyi, beraber yaşamayı öğreten çok önemli işlevlere sahiptir. Ben komşuluk ilişkilerinden çok şey öğrendim. Mesela her şeyimizi komşularla paylaşıyoruz. Hayatı paylaşmak her şeyin daha güzel ve anlamlı olmasını sağlıyor. Bir kap yemek ikram ediyorsunuz. Komşu da size başka bir zaman yemek getiriyor. Akşamları çaya davet ediyorlar. Aramızda ailecek güzel sohbetler ediyoruz. Sanki böyle hayat daha güzel oluyor.

Komşuluk olmasaydı kimsenin kimseden pek haberi olmazdı bence. Herkes kendi evine çekilir, dış dünyaya kapılar kapalı olurdu. Oysa hayat her zaman iyi gitmiyor. Sıkıntı çekiyoruz. Hasta oluyoruz, Evde ekmek şeker, bulgur, soğan bulamadığımız zamanlar oluyor. İşte komşuluk böyle günlerde ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bir derdimizi komşumuza anlatınca rahatlıyoruz. Ya da evde olmayan bir şeyi onlardan alarak bu ihtiyacımızı gideriyoruz. Bu yüzden komşuluk bana, paylaşmanın ne kadar iyi bir şey olduğunu, samimiyetin gerçek bir duygu olduğunu öğretti. Şimdi herkes internete bağlanınca eskisi gibi yüz yüze konuşmalar, görüşmeler çok azaldı ama komşularımız sağ olsun onlarla bir arada oturduğumuzda ben kendimi çok iyi hissediyorum.

Ailem için de komşuluk dertleşmeyi, sevgimizi daha da artırmayı, aramızdaki dayanışmayı artırıyor. Annemi babam komşularımızla birbirine davet ediyorlar. Beraber aynı sofraya oturuyoruz. Çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Kimin ne derdi varsa herkes buna birlikte çare arıyor. Böyle güzel katkıları olan komşuluk ilişkileri bize bir arada yaşamayı öğretiyor. Kısacası acı çektiğimiz günlerde komşumuz dert ortağımız, mutlu günlerimizde sevincimize ortak olanımız, yokluk zamanında katkı sağlayanımız oluyor. Yeri geldiğinde ekmeğimizi bölüşüyoruz. Bu nedenle komşuluk ilişkilerinin katkıları saymakla bitmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski