Aşağıdaki görseli yorumlayarak görselle ilgili görüşlerinizi bir paragraf şeklinde yazınız.

Bu sayfada 8. sınıf Türkçe için örnek olarak aşağıdaki görseli yorumlayarak görselle ilgili görüşlerinizi bir paragraf şeklinde yazınız sorusuna uygun kısa bir cevap yazacağız.

Görselde teknoloji bağımlısı olduğumuzda teknolojik araçlara mahkum olduğumuz anlatılmak istenmiştir. Yani biz teknolojik cihazları özellikle de akıllı telefon, tabet gibi araçları çok kullandığımızda onlara bağımlı hale geliyoruz. Elimizden bırakamayacak kadar esir oluyoruz. Hatta bu esaret bizi gerçek hayattan bile koparıyor.

Sürekli olarak telefonla, ekranla meşgul olduğumuzda yanımızda ne olup bittiğini bile göremeyecek hale geliyoruz. Görseldeki çocuk da akıllı telefonun içinde kendini esir düşmüş biri gibi görüyoruz. Teknolojik cihazlar, onu her yandan kuşatmış, hayatını, özgürlüğünü elinden almış gibi bir görüntü var. Çocuğun ruh hali bu yüzden pek de iyi değilir. Kısa zamanda bu bağımlılıktan kurtulmak istediğini yüz ifadesinden anlıyoruz. Özgür olduğu günlere dönmek istediği, o kadar belli oluyor ki, görsele barksanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Kısacası görsel insanların akıllı telefon tablet ve bunlarla birlikte gereğinden fazla kullanılan uygulamaların insanları kendine bağımlı yaptığını anlatıyor. Bu çocuk da her ne kadar isteklerini dizginleyemese de bundan kurtulmak istiyor. Yani akıllı telefonu var, sosyal medyayı çok kullanıyor, ekran başından kopamıyor, çevrim içi ortamda oyun oynuyor ama yine de mutlu değil. Artık teknolojiye esir düştüğünü kabul emiş vaziyette ve bunun bir çıkış yolunu aradığını söyleyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski