Kendinizi Sığırtmaç Mustafa'nın Öyküsü metnindeki kahramanın yerine koyarak Atatürk'e bir mektup yazınız.

Bu bölümde 7. sınıf için sevgili öğrenciler, kendinizi Sığırtmaç Mustafa’nın Öyküsü metnindeki kahramanın yerine koyarak Atatürk’e bir mektup yazınız, etkinliği için yazılmış örnek bir mektup yer almaktadır.

Sevgili Paşam, sana ne  kadar minnettar olduğumu kelimelerle ifade edemem. Bana adınızı Mustafa olarak söylediğinizde Atatürk olduğunuzu hiç anlamamıştım. Seninle aramızda geçen konuşmalar benim hayatımda dönüm noktası oldu. Sayenizde şu anda astsubay olarak orduda görev yapıyorum. Bu arada kahya kelimesinin ne demek olduğunu da sizden öğrendim. Okumaya gösterdiğiniz önem çok dikkatimi çekti.

Sizi iyi ki tanımışım diyorum. Önceleri bana Atatürk'le karşılaşıp konuşma imkanı bulacaksın deselerdi buna asla inanmazdım. Çünkü ben sizi Paşa olarak biliyor ve halkın arasında normal bir vatandaş gibi gezeceğinizi hiç düşünmüyordum. Oysa siz halktan birisiniz, sıcakkanlısınız. Yeri geldiğinde halktan biri oluyorsunuz. Ayrıca eğitim öğretime bu kadar önem vermeniz çok güzel bir şeydir. Sizinle karşılaşmasam belki de okuyamayacak hala çobanlık yapacaktım. Bu karşılaşma hayatımın seyrini değiştiren bir olay oldu. Bana adınızın Mustafa olduğunu söylediğinizde bir yandan çok şaşırmış bir yandan şaka mı yapıyor diye geçirmiştim içimden. Oysa karşımdaki bizzat sizmişsiniz. Beni davet etmeniz, benimle özle olarak ilgilenmenin çocukları ne kadar sevdiğiniz de göstermektedir. Şu an bu anlattıklarımın hepsi dün gibi aklımda tazeliğini koruyor. Şimdi sizinle tanışma vesilesiyle orduma, vatanıma gurur duyarak hizmet ediyorum.

Sevgili Paşa'm iyi ki varsınız. Size bir hayat borçluyum. Vatanınızı ne kadar çok sevdiğinizi biliyorum. Ben de şimdi kıdemli bir astsubay olarak asker anlamda vatanım için çok çalışacağım. Elimden geleni yapacağım. Sizinle aynı milletten olmak benim için gurur kaynağıdır. Benim yanıma gelip benimle konuşmanız bile hiç hayal edemeyeceğim derecede büyük bir olaydır. Ellerinizden öperim, iyi günler dilerim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski