Kültürel özelliklerin toplumun birlik ve beraberliği için önemini açıklayınız.

Bu yazıyı inceleyerek 5. sınıf sosyal bilgiler dersi için kültürel özelliklerin toplumun birlik ve beraberliği için önemini açıklayınız konusunda fikir sahibi olacaksınız.

Kültürel özellikler bir toplumun dili, tarihi, gelenek görenekleri, örf ve adetleri, tarihi eserleri, inançları, folklörü gibi değişik alanlarda çeşitlilik gösteren özelliklerdir. Bu unsurlar bir toplumun tamamına hitap eder. Yani bizi biz yapan toplum olarak diğer milletlerden ayıran özelliklerimizdir. Her biri bize aittir ve toplumuzun değerlerini yansıtmaktadır.

Bir toplumda herkes için önemli olan kültürel özellikler birlik ve beraberliğe katkı sağlar. Çünkü bu kültürel unsurlar herkes için bir aidiyet duygusu hissettirir. farklı şehirlerde olmanın bir şey ifade etmediğini söyleyelim. Mesela bizim ülkemizde bir sürü ayır şehir var ancak milletçe aynı kültürü paylaşıyoruz. Yurdun bir ucundaki kültürle özellik diğer ucundakiler için de aynıdır ve önemlidir. Hepimiz için önemi anı olan şeyler etrafında birlik ve beraberliğimiz güçlenir. Örneğin tarihimiz geçmişten gelen çok kıymetli bir hazineye benzer. Şanlı tarihimiz Türk toplumundaki birlik ve beraberliğin güçlenmesinde doğrudan etkilidir. İzmir'de yaşayanlar için de Kars'ta yaşayanlar için de tarihimiz aynı milli kültürü ifade eder. Dolayısıyla bulunduğumuz yerin bir önemi yoktur.

Kültürel miraslarımız aynı olduğu için hep birlikte bu özelliklerin etrafında daha sıkı kenetleniriz. Kısacası dil, din, tarih, gelenek, görenekler, örf ve adetler, türküler, el sanatlarımız gibi kültürümüzü oluşturan özelikler hepimiz için kıymetli ve aynı olduğu için toplumun birlik ve beraberliğine önemli anlamda katkı sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski