Her Kazancın Bir Sonu Vardır Kompozisyon

Bu bölümü inceleyip tamamladığınızda her kazancın bir sonu vardır atasözü ile ilgili kompozisyon konusunda kısaca fikir edineceksiniz.

Biz insanlar her bir çalışma halindeyiz. Bütün uğraşlarımız aslında bir şeyler kazanmak içindir. Çalışıp alın teri döktüğümüzde bunun karşılığında kazancın geldiğini gördüğümüzde yüzümüzde bir sevinç oluşur. Fakat her kazanç bir gün mutlaka bitecektir.

Hiçbir şey daima yerli yerinde durmaz. Kazançlarımız da böyledir. Her ne kadar aylık kazancımızdan bir kısmını ayırıp para biriktirsek de bir zaman gelir onu harcarız. Hayat şartları gereği bazı ihtiyaçlarımız olmaktadır. Ev, araba, arsa ya da herhangi bir şey almak gerekecektir. Hiçbir almasak bile yeme içme, giyinme gibi temel ihtiyaçlarımızı belirten tüketim alışkanlıklarımız vardır. Dolayısıyla kazançlarımız bizim için güzel şeydir lakin her güzel şeyin de bir sonu vardır. Güzellikler bizi mutlu eder ama onların sürekli olması gibi bir şey maalesef mümkün değildir.

Birçok insan biriktirdiği parasını harcamaya kıyamıyor. Onların böyle bir yapısı var. Bunu anlayışla karşılamak gerekir ancak bu kazançları mezara mı götüreceğiz diye sormak gerekiyor. Bu dünyada ölüm de var olduğuna, bir gün ahirete göçeceğimiz gerçeğine baktığımızda kendimizi çok da sıkmamak gerektiğini anlıyoruz. O yüzden aşırıya kaçmadan ihtiyacımız doğrultusunda yavaş yavaş bazı şeyler alıyoruz. Gelir elde etmek çok güzle olsa da hayatta kalmak adına giderlerimiz de vardır. Bu nedenle hiçbir kazanç sürekli sabit kalmaz, harcadıkça hepsinin de bittiği bir son olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski