Bir milletin birlik ve beraberliği neye bağlıdır sorusunun yanıtı hakkında neler konuşuyor olabileceklerini tahmin ediniz.

4. Sınıf Türkçe için kısaca yazdığımız soru: Görseldeki öğrencilerin “Bir milletin birlik ve beraberliği neye bağlıdır?” sorusunun yanıtı hakkında neler konuşuyor olabileceklerini tahmin ediniz. Bu öğrenciler arasında geçebilecek konuşmayı, uygun noktalama işaretlerini kullanarak aşağıya yazınız.

1. öğrenci: Bence bir milleti birlik beraberlik içinde yaşatan en önemli duygu vatan sevgisidir. Vatan aynı amacı taşıyan milletin bir arada yaşaması anlamında ne başta gelir. Sen ne dersin?

2. öğrenci: Çok doğru söylüyorsun, çünkü vatanımız bir olunca hepimiz bir oluruz. Bayrağımız aynıdır. Onun gölgesinde hepimiz millet halinde birlik ve beraberlik içinde yaşar gideriz. Kendimizi onun her dalgalanışında güvende hissederiz. Sırtımızı bayrağın gücüne yaslarız.

1. öğrenci: Ben bir şey daha eklemek istiyorum. Mesela bizi millet yapan en önemli şey dilimizdir. Her Türk vatandaşı aynı dili konuşuyoruz. Bu yüzden Türkçe konuşmak da birlik ve beraberlik üzerinde çok önemli etkiye sahiptir. Demek ki vatan, dil bizi millet yapan en önemli unsurlardandır.

2. öğrenci: Evet ya, sen böyle deyince benim de kalıma bir şeyler geldi. Dinimiz, inançlarımız, bağımsızlığa düşkünlüğümüz, al bayrağımız, kültürümüz, tarihimiz hep ortaktır. Bunlar bizim millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiren şeylerdir.

1. öğrenci: İşte bu söylediklerin tam olarak bu sorunun cevabı olur bence de. Ağzına sağlık. Çok güzel ifade ettin. Son olarak biz de Türk milletinin bir ferdiyiz. Bu nedenle milletimizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmalıyız. Bayrağımızın kutsallığını çok iyi bilmeliyiz. Vatanımızın aslında en büyük nimetimiz olduğunu bir olursak daha güçlü olacağımızı hiç unutmamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski