Engellilerle ilgili yapılan sosyal çalışmalarla ilgili haberleri araştırınız.

Bu bölümde 4. sınıf Türkçe için engellilerle ilgili yapılan sosyal çalışmalarla ilgili haberleri araştırınız sorusuna yönelik örnek haberler derledik.

Engellilerle birlikte ağaç dikimi yapılması. Zonguldak ilimizde üniversite öğrencileri engellilerin sosyalleşmesi ve ağaç dikerken yardımlaşma bilincinin geliştirilmesi, iş birliğinin artırılması amacıyla özel gereksinimli bireylerle bir araya gelip ağaç diktiler.

Haydi Sokağa adlı proje ile normal bireylerle engellilerin kaynaşmasını sağlama. Bu haberde de engelli çocuklarla herhangi bir engeli olmayan yaşıtlarının birlikte oyun oynayarak sosyalleşmesi amaçlandı. Burada da özel gereksinime ihtiyacı olan çocukların olduğu gibi kabul edilmesi için arkadaş ortamında birlikte oynama, sosyalleşme, paylaşmak ve iş birliği yapma becerilerinin geliştirilmesi sağlanmıştır. Bu proje engelliler için yapılan sosyal çalışmalardan biri olarak çok anlamlıdır.

Zihinsel engeli bulunan çocukların annelerine yönelik sosyal entegrasyon projesi: Geçmiş yıllarda zihinsel engelli çocuğu olan annelerin sosyal hayata uyumu için böyle bir proje yapılmıştır. Onlara birçok anlamda psikolojik destek verilmiştir. Bu da yine çok güzel bir haber olarak karşımıza çıktı. Bir başka haberde de bir engel de diş olmasın adı altında engelli bireylere yönelik bir proje yapılmış. Bu projeyle yüzlerce engellinin ağız bakımı ücretsiz olarak yapılmış. Engelliler önce diş taramasından geçirilmiş, ardından gereken tedaviler yapılmış, onlara diş sağlığı ve diş fırçalama konusunda bilgi verilmiş. Bu proje de yüzlerimizi güldüren engellilerle ilgili çok faydalı bir sosyal sorumluluk projesidir.

Yine Ankara ilimizde geçmiş yıllarda engelli sporculara yönelik bir beceri eğitimi verilmiş. 13 farklı branşta engelliler uzman eşliğinde beceri dersi almışlar. Bu sayede spor becerisi kazanan engellilerin riski en aza indirerek spor hayatına uyumu kolaylaştırılmış.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski