Alışkanlıkları Değiştirmek Zordur ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde alışkanlıkları değiştirmek zordur ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Alışkanlıklar insanın üzerine yapışıp kalan yapıştırıcılar gibidir. Onları söküp atmak öyle kolay değildir. Mesela elimize uhu sürdüğümüzde onun yapışkanlığı hemen çıkmaz. Uzun uğraşlar sonunda zar zor uhunun etkisinden kurtuluruz. Alışkanlıklar da insanın kişiliğine, yaşam tarzına dirençli bir şekilde tutunup yerleşiyor. Bu yüzden alışkanlıkları değiştirmek kısa zamanda üstesinden gelinemeyecek kadar zordur.

İnsanların iyi veya kötü alışkanlıkları oluyor. İyi alışkanlıklar açısından sorun yoktur ama kötü alışkanlıklar hem bize hem yakın çevremize zarar veriyor. Bu nedenle kötü olan alışkanlıkları bir an önce değiştirmek gerekiyor. Örneğin bir yere geç kalmak, yalan söylemek, birinin eşyasını izinsiz karıştırmak, sigara kullanmak gibi alışkanlıklardan kurtulmak zorundayız. İyi bir insan bu tür şeylerin kötü olduğunu bilir ve bu alışkanlıklardan kurtulmaya çalışır. Alışkanlıklar adı üstünde yapmaya alıştığımız davranışlar demektir. İnsan bir işeye alışınca onu bırakması da haliyle kolay olmuyor. Hal böyle olunca alışkanlıklarımızı gözden geçirmeli, hangisinin iyi ya da kötü alışkanlık olduğunu ayırt etmeliyiz. Kötü ve istenmeyen, bize zararı olan alışkanlıkları belirleyip onları terk etmek için çaba göstermeliyiz.

Kısacası alışkanlıklar insanın karakterine kök salmış gibidir. Onların etkisinden kurtulmak son derece zordur. Bu değişikliği uzun bir süreçte sağlayabiliriz. Bir anda oldu bitti, ben bu alışkanlığı terk ettim diyemeyiz. O davranışları şu anda çok sık gösteriyoruz. Zaman içinde bu sıklığı azaltarak alışkanlıklarımızı değiştirebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski